Acasă » PROCESE » Instanța Tribunalului Cluj a dispus firmei ATS Energy să aducă valea Someșului Rece la starea inițială
Utilajele ATS Energy pe valea Someșului Rece

Instanța Tribunalului Cluj a dispus firmei ATS Energy să aducă valea Someșului Rece la starea inițială

Instanța Tribunalului Cluj a dat câștig de cauză Federației Române de Pescuit la Muscă Artificială în procesul contra Consiliului Județean și firmei ATS Energy pentru salvarea Someșului Rece de microhidrocentrale.

Tribunalul Cluj a pronunțat, ieri, o nouă sentință în procesul început în 2014, care este acum în rejudecare.

Solutia pe scurt:

”Admite actiunea extinsa formulata de reclamanta Federatia Româna de Pescuit la Musca Artificiala în contradictoriu cu pârâtii Consiliul Judetean Cluj, SC ATS Energy SRL, SC ATS Energy Rece SRL si în consecinta:

Constata pierderea valabilitatii si încetarea efectelor autorizatiei de construire nr.61/01.09.2010 eliberata de Consiliul Judetean Cluj, beneficiarului SC ATS Energy SRL, ca urmare a nerespectarii conditiilor impuse de art. 7 pct.5 din Legea nr. 50/1991, aceasta devenind caduca începând cu data de 31.08.2011 pentru neînceperea lucarilor în termen de 12 luni de la data emiterii autorizatiei.

Dispune oprirea executarii lucarilor. Dispune restabilirea situatiei anterioare în sensul demolarii constructiilor edificate si aducerea Vaii Somesului Rece la starea initiala.

Obliga pârâtii la 150 lei cheltuieli de judecata în favoarea reclamantei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronuntata în sedinta publica din data de 07.07.2017.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns