Acasă » AVOCATURA » Instanța a interzis ”Baroului Bota” să mai folosească denumirea UNBR și insigna de avocat
Insigna unui avocat din Baroul paralel Bota

Instanța a interzis ”Baroului Bota” să mai folosească denumirea UNBR și insigna de avocat

Instanța Tribunalului București a interzis ”Baroului Bota” să mai folosească denumirea UNBR și insigna de avocat până la soluționarea dosarului privind anularea mărcii înregistrare de entitatea fondată de Pompiliu Bota la OSIM.

Reclamanții din proces, Uniunea Națională a Barourilor din România, ce funcționează în baza legii 51/1995, prin președintele Gheorghe Florea și Baroul București, au cerut instanței, prin ordonanțe președințială, să interzică folosirea mărcii UNBR până la soluționarea dosarului de anulare marcă.

Solutia pe scurt: ”Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant a reclamantei Baroul Bucureşti ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes, a lipsei capacităţii de folosinţă şi a celei de exerciţiu ca neîntemeiate. Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale ca inadmisibilă. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedenţială.

Obligă pârâţii U.N.B.R.- prin reprezentant Constantin Bălăcescu şi Constantin Bălăcescu să înceteze folosirea mărcii cu denumirea „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi reprezentarea grafică ce constituie insigna de avocat care include denumirea „Uniunea Naţională a Barourilor din România”( U.N.B.R.) în orice formă şi orice suport până la soluţionarea definitivă a dosarului 42443/3/2017 având ca obiect anulare marcă, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti secţia a V-a civilă.”

În dosarul privind anularea mărcii, în care este pârât și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci nu s-a dat încă termen.

Pârâții au fost puși de instanța care a judecat ordonanța președințială să plătească cheltuielilor de judecată în sumă de 912,5 lei.

Hotărârea, pronunțată în 25 ianuarie, poate fi atcată cu apel în 5 zile de la pronunţare pentru ordonanţa preşedenţială şi cu recurs în 48 de ore de la pronunţare pentru excepţia de neconstituţionalitate.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns