fbpx

Înșelăciune cu oi, capre și vaci

Poliţiştii clujeni au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor fapte de înşelăciune cu oi, capre și vaci. Acesta ar fi creat un prejudiciu de circa 100.000 de euro, în dauna unor persoane din mai multe judeţe.

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat care ar fi înşelat mai multe persoane din judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş Severin. În sarcina acestuia au fost reţinute opt infracţiuni de înşelăciune, fapte comise în perioada martie 2014 – octombrie 2015. Barbatul are 28 de ani si este din Floresti.

”În fapt, acesta ar fi indus în eroare părţile vătămate prin încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare şi nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale. Astfel, ar fi achiziţionat peste 900 de ovine, caprine şi bovine şi ar fi achitat avansuri de circa 20% din preţul prevăzut în contracte, fără a mai remite şi restul sumelor de bani, înstrăinând ulterior animalele. Prin faptele sale, bărbatul ar fi creat un prejudiciu de circa 100.000 de euro.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Pentru documentarea activităţii acestuia, poliţiştii clujeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cel reţinut urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor create.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina