fbpx
Acasă » PROCESE » Inedit: Procuror DNA Cluj, propus ca martor în instanță într-un dosar instrumentat de el

Inedit: Procuror DNA Cluj, propus ca martor în instanță într-un dosar instrumentat de el

Inedit într-un proces: Un procuror DNA Cluja fost propus ca martor în instanță în dosarul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, instrumentat chiar de respectivul procuror.

Ca urmare a declarației date de fostul șef al clubului de handbal din Baia Mare, Liviu Bala, la termenul din 16 ianuarie, avocatul primarului Cătălin Cherecheș a propus, în 30 ianuarie, audierea ca martor a procurorului DNA Cluj Ionuț Vasile, cel care a întocmit rechizitoriul. Numai că la termenul de judecată trecut chiar Vasile a fost și procuror de ședință (de obicei e procurorul judiciar de DNA Cluj Adriana Titu), astfel că nu s-a putut lua în discuție cererea de audiera a lui, aceasta urmând a se discuta la termenul din 20 februarie.

Cherecheș susține, prin avocat, că procurorul Vasile trebuie să lămurească întâlnirile în cadru neoficial despre care a vorbit Bala. ”Toate aceste aspecte narate de către martorul Bala scot în lumină un modus operandi cât se poate de grav și nelegal la care au apelat organele de urmărire penală atunci când a fost vorba de situația juridică a domnului Cherecheș. Așa fiind, în fața unor element de fapt atât de îngrijorătoare în raport de necesitatea respectării dreptului la un proces echitabil, expuse cu convingere de către martorul Bala Liviu Ioan, noi opinăm cu fermitate faptul că se impune audierea în calitate de martor, în prezentul dosar, a domnului Vasile Ionuț.

Dincolo de faptul că acesta din urmă ar avea astfel ocazia de a expune propria versiune faptică a celor relatate de către martorul Bala, în cazul confirmării versiunii deja expuse de martor, onorata instanță și apărarea ar avea oportunitatea de a verifica în condițiile de oralitate și nemijlocire care a fost motivația din spatele acestei atitudini a domnului procuror, precum și dacă există premisele identificării unor alte încălcări ale drepturilor fundamentale ale persoanei acuzate. De altfel, acest ultim aspect al tezei probatorii tocmai reliefată mai sus trebuie privit și ca o consecință a suspiciunilor și chiar a confirmărilor privind modul complet nelegal și haotic în care au fost efectuate înregistrările ambientale folosite ca mijloace de probă în cauza dedusă judecății”, se arată în cererea în probațiune depusă de avocatul Alexandru Rîșniță.

De asemenea, s-a propus audierea ca martor a lui Horațiu Ovidiu Baias, fost șef al serviciului tehnic al DNA – Structura centrală, actual șef al Serviciului Documente clasificate din cadrul structurii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina