fbpx

Inedit la alegeri: Cluj-Napoca a pierdut peste 100 de alegători în favoarea unei comune, după o decizie a CA Cluj

Alegeri locale: Situație inedită la Cluj-Napoca: Peste 100 de persoane care în 2016 au votat în Cluj-Napoca, acum trebuie să voteze în Feleacu. Inițial, străzile pe care stau acești alegători nu au fost arondate la aceste alegeri, însă BEJ a comunicat azi că trebuie să voteze în comuna Feleacu.

Locuitori de pe strada Dinu Lipatti, care în 2016 au votat în Cluj-Napoca, au mers la secția de votare 56 din cartierul Zorilor, dar nu erau pe liste. Reprezentanții secției au sesizat Biroul Electoral Județean  Cluj, care a lămurit chestiunea.

Contactat de Clujust, președintele BEJ Cluj, judecătorul Ioan Gaga, a explicat că 107 persoane care locuiesc pe câteva străzi din zona Palocsay nu mai locuiesc în Cluj-Napoca, căci recent s-a mutat limita teritorială dintre municipiu și comuna Feleacu. Asta după ce printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj din 2018, municipiul Cluj-Napoca a pierdut 400 de hectare în favoarea localității limitrofe.

Prin urmare, peste o sută de alegători trebuie să voteze acum la o secție din comuna Feleacu.

Comments

comentarii

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 146 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, între care și Cluj, în două dosare de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere ilegală de lemne şi delapidare.... Citește mai mult
Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, a venit în vizită la Cluj-Napoca și s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu care a discutat dezvoltarea ecosistemului local de inovare.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!