fbpx

Inedit la alegeri: Cluj-Napoca a pierdut peste 100 de alegători în favoarea unei comune, după o decizie a CA Cluj

Alegeri locale: Situație inedită la Cluj-Napoca: Peste 100 de persoane care în 2016 au votat în Cluj-Napoca, acum trebuie să voteze în Feleacu. Inițial, străzile pe care stau acești alegători nu au fost arondate la aceste alegeri, însă BEJ a comunicat azi că trebuie să voteze în comuna Feleacu.

Locuitori de pe strada Dinu Lipatti, care în 2016 au votat în Cluj-Napoca, au mers la secția de votare 56 din cartierul Zorilor, dar nu erau pe liste. Reprezentanții secției au sesizat Biroul Electoral Județean  Cluj, care a lămurit chestiunea.

Contactat de Clujust, președintele BEJ Cluj, judecătorul Ioan Gaga, a explicat că 107 persoane care locuiesc pe câteva străzi din zona Palocsay nu mai locuiesc în Cluj-Napoca, căci recent s-a mutat limita teritorială dintre municipiu și comuna Feleacu. Asta după ce printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj din 2018, municipiul Cluj-Napoca a pierdut 400 de hectare în favoarea localității limitrofe.

Prin urmare, peste o sută de alegători trebuie să voteze acum la o secție din comuna Feleacu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina