Acasă » ȘTIRI » Încă un caz de ”răsunet” la DNA Cluj: Femeie trimisă în judecată pentru că a folosit un certificat fals pentru a lua un buldoexcavator
DNA Cluj

Încă un caz de ”răsunet” la DNA Cluj: Femeie trimisă în judecată pentru că a folosit un certificat fals pentru a lua un buldoexcavator

După țăranul trimis în judecată pentru că a obținut pe nedrept 7.800 lei din fonduri europene, DNA Cluj revine cu un alt caz de ”răsunet” în domeniul fraudelor cu fonduri europene: O femeie a folosit certificat fals de curs de mașinist utilaje pentru a obține bani europeni pentru un buldoexcavator. Anul acesta, DNA Cluj nu a scos niciun dosar de mare corupție, pentru care s-a înființat instituția.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Dîrjan Dorina-Cristina pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, se arată în comunicatul DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2012, în contextul derulării unui proiect finanțate din fonduri nerambursabile (privind “Achiziție utilaj pentru lucrări de pregătire a ternului”), inculpata Dîrjan Dorina-Cristina a depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) un înscris cu un conținut nereal (certificat de absolvire), prin care s-a urmărit îndeplinirea condițiilor prevăzute în contractul de finanțare și în Ghidul solicitantului, în vederea obținerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene.

Acel document atesta efectuarea de către inculpată a unui curs de inițiere pentru ocupația „mașinist utilaje cale și terasamente”.

Acest demers a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în cuantum de 192.224 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui buldoexcavator ce aparține inculpatei Dîrjan Dorina-Cristina, până la concurența sumei de  192.224 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns