Acasă » ȘTIRI » Clujean condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare pentru că a înșelat 30 de primari

Clujean condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare pentru că a înșelat 30 de primari

Un inculpat celebru, arestat preventiv în martie în alt dosar pentru ultraj la două judecătoare, a fost condamnat, astăzi, la 3 ani și 4 luni într-un dosar de înșelăciune în care sunt părți vătămate aproape 30 de primari din județul Sălaj.

Clujeanul Cătălin Petrișor Catrinoiu a fost condamnat de Tribunaluș Sălaj în dosarul privind țepele la primari de comune, precum Hida, Sărmășag, Nușfalău, Bobota.

Extras din minuta sentinței: ”In temeiul art. 367 alin. 1 Cod penal condamna pe inculpatul C C P, , in prezent in centrul de retinere si arest preventiv al IPJ Brasov, in stare de arest preventiv in alta cauza , la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat (modalitatea initierii si constituirii).

In baza art. 67 alin. 2 Cod penal ?i a art. 367 alin. 1 Cod penal rap. la art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal aplica inculpatului ca pedeapsa complementara interzicerea exercitarii dreptului de a fi ales in autoritațile publice sau in orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implica exercițiul autoritații de stat, pe o perioada de 2 ani.

In baza art. 65 alin. 1 C.p. rap. la art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p aplica inculpatului ca pedeapsa accesorie interzicerea exercitarii drepturilor de a fi ales in autorita?ile publice sau in orice alte functii publice și de a ocupa o funcție care implica exercițiul autoritații de stat.

2. In temeiul art. 48 alin.1 Cod penal si art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 244 alin.1 si 2 Cod penal si art. 248 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal condamna pe inculpatul C C P la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarșirea infracțiunii de complicitate la tentativa la inselaciune in forma continuata (5 acte materiale- autor inculpatul B V L, persoane vatamate UAT-urile Comuna N, Comuna I, Comuna B, Comuna H, Comuna M).

3. In temeiul art. 48 alin.1 Cod penal si art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 244 alin.1 si 2 Cod penal si art. 248 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal condamna pe inculpatul C C P la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarșirea infracțiunii de complicitate la tentativa la inselaciune in forma continuata (7 acte materiale- autor inculpatul I C A, persoane vatamate UAT-urile Comuna S, Comuna B, Comuna C, Comuna B, Comuna S, Comuna M, Comuna S A).

4. In temeiul art. 48 alin.1 Cod penal si art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 244 alin.1 si 2 Cod penal si art. 248 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal condamna pe inculpatul C C P la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarșirea infracțiunii de complicitate la tentativa la inselaciune in forma continuata (4 acte materiale- autor inculpatul G I M, persoane vatamate UAT-urile Comuna V de J, Comuna H C, Comuna D, Comuna S).

5. In temeiul art. 48 alin.1 Cod penal si art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 244 alin.1 si 2 Cod penal si art. 248 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal condamna pe inculpatul C C P la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savar?irea infrac?iunii de complicitate la tentativa la inselaciune in forma continuata (7 acte materiale- autor inculpata B D, persoane vatamate UAT-urile Comuna Z, Comuna F de Sus, Comuna C, Comuna A, Comuna D, Comuna H, Comuna V).

In baza art. 38 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeste pedepsele aplicate inculpatului C C P prin prezenta sentinta penala, iar la pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare adauga un spor de 1 an si 4 luni inchisoare, reprezentand o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, iar in final aplica inculpatului pedeapsa rezultanta de 3 ani si 4 luni inchisoare cu executare in regim de detentie.

In baza art. 72 alin. 1 Cod penal rap. la art. 404 alin.4 lit. a Cod procedura penala deduce din pedeapsa rezultanta aplicata inculpatului C C P durata reținerii, durata masurii arestului preventiv si durata arestului la domiciliu de la data de 25.11.2015 pana la data de 05.04.2016 inclusiv.”

În dosar mai sunt patru inculpați persoane fizice – Daniel Bersu, Cătălin Adrian Ionescu, Ion Matei Glăvan, Vasile Lucian Boian – și două persoane juridice cu nume de așa-zis instituții – Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL și Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL.

Potrivit anchetatorilor, Catrinoiu este ”creierul” operațiunii, care administra în fapt, dar nu și în acte, cele două societăți.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada octombrie – noiembrie 2015, Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian şi Glăvan Ion Matei, împreună cu Catrinoiu Cătălin Petrişor şi Boian Vasile Lucian, au constituit un grup infracţional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare a mai multor primării din Sălaj, să încheie contracte cu societatea comercială „Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, din probele administrate rezultă că inculpatul Catrinoiu Cătălin Petrişor este cel care administra în fapt două societăţi: „Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”, şi „Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate”.

Boian a fost condamnat tot la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare, Ionescu a primi o pedeapsa rezultanta de 2 ani inchisoare cu executare in regim de detentie, Glăvan –  pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare cu executare in regim de detentie, Bersu – pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare cu executare in regim de detentie.

Firma Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL a fost condamnată l pedeapsa rezultanta de 78 000 lei amenda penala, iar Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL la pedeapsa rezultanta de 78 000 lei amenda penala care se va executa potrivit dispozitiilor art. 497 Cod procedura penala.

Instanța a respins ca inadmisibile actiunile civile formulate de catre o parte din primari, actiunea civila putand fi introdusa de catre acestea la instanta civila.

Unii primari au declarat prin reprezentanti legali, primari, ca nu se constituie parti civile in cauza intrucat nu au suferit nici un prejudiciu.

Instanța a dispus desfiintarea in totalitate a urmatoarelor inscrisuri: ACORD DE IMPLEMENTARE S.I.I. (Sistem Informatic Integrat) E-BUGET.EU incheiat intre prima firmă și primării.

Sentința poate fi atacată cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina