fbpx

Inculpat pentru înșelăciune într-un dosar, arestat preventiv în altul pentru ultraj la două judecătoare

Un inculpat dintr-un dosar privind înșelarea mai multor primari de comune a fost arestat preventiv, recent, în alt dosar în care este cercetat pentru ultraj judiciar. Părțile vătămate sunt două judecătoare de la Tribunalul Sălaj.

Cătălin Petrișor Catrinoiu, un nume cunoscut din dosarul în care mai multe persoane s-au dat drept funcționari ANI și au păcălit zeci de primari, a fost arestat preventiv, în 14 martie, la Judecătoria Zalău.

Soluția pe scurt: ”Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetului de pe langa Tribunalul Sălaj in dosarul penal nr. 92/P/2019 privind pe inculpatul C.C.P. cercetat pentru savarsirea infractiunilor de:

– ultraj judiciar prev. de art. 279 alin. 2 C.p. rap. la art. 322 alin. 1 C.p. (persoana vatamata S.M.C.);

– ultraj judiciar prev. de art. 279 alin. 2 C.p. rap. la art. 268 alin. 1 C.p. (persoana vatamata T.C.);

– totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.p.

In baza art.226 raportat la art. 202 alin.1, 3 si 4 lit. e) si art 223 alin 1 lit d C.p.p., art. 223 alin. 2 Cod procedura penala dispune arestarea preventiva a inculpatului C.C.P., pe o durata de 30 de zile, de la data de 14 03 2019 pana la data de 12 04 2019 inclusiv. In baza art. 230 Cod procedura penala, dispune emiterea mandatului de arestare preventiva. In baza art.275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 14 03 2019,ora 22:00 in prezenta inculpatului si a procurorului.”

Persoanele vătămate sunt judecătoarele Maria Cristina Ștef (secția penală) și Claudia Tomșa (secția civilă) de la Tribunalul Sălaj. Din această cauză, judecătorii de la această instanță, dintre care unul ar fi trebuit să judece contestația la arestare, s-au abținut și au trimis dosarul la Tribunalul Cluj, unde urmează să se judece.

Surse judiciare au precizat pentru Clujust că inculpatul a făcut cereri nereale în numele celor două judecătoare.

Cătălin Catrinoiu face parte dintr-o reţea acuzată în 2015 că a înşelat mai mulţi primari din Sălaj, determinându-i să semneze contracte cu o societate comercială, după ce s-au prezentat ca funcţionari ai Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada octombrie – noiembrie 2015, Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian şi Glăvan Ion Matei, împreună cu Catrinoiu Cătălin Petrişor şi Boian Vasile Lucian, au constituit un grup infracţional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare a mai multor primării din Sălaj, să încheie contracte cu societatea comercială “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, din probele administrate rezultă că inculpatul Catrinoiu Cătălin Petrişor este cel care administra în fapt două societăţi: “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”, şi “Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate”.

Comments

comentarii

Un animal de companie este este o responsabilitate mare pentru oameni, existând foarte multe alimente toxice pentru ei.... Citește mai mult
Vremea se răceşte în toată ţara în următoarele zile.Temperaturile vor coborî la minime de 2 grade, anunţă meteorologii în prognoza emisă pentru perioada 20 septembrie - 3 octombrie... Citește mai mult
Prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd, a declarat că în județul Cluj, dintr-un număr total de 44 de locuri existente la ATI, în acest moment mai sunt libere doar 5.... Citește mai mult
Rata infectare a ajuns la 3.23 în Municipiul Cluj-Napoca, iar acest lucru aduce noi măsuri.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!