Acasă » ȘTIRI » DNA Cluj a trimis în judecată un țăran pentru că a obținut pe nedrept fonduri ”uriașe” de 7.815 lei, sumă achitată de inculpat
DNA Cluj

DNA Cluj a trimis în judecată un țăran pentru că a obținut pe nedrept fonduri ”uriașe” de 7.815 lei, sumă achitată de inculpat

DNA Cluj a trimis în judecată secretarul unei comune din Bistrița Năsăud pentru a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile de 7.815 lei, sumă ce a fost achitată integral de inculpat. În același dosar a fost trimis la judecată și un complice, agent agricol.

Potrivit buletinului pe luna decembrie trimis de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Vereș Mihail, secretar al comunei Zagra, jud. Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de ”folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată” și pe Bălăi Ovidiu Lazăr, agent agricol în cadrul Primăriei comunei Zagra, jud. Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de ”complicitate la fapta de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și  fals intelectual în formă continuată”

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada 2008 – 2013, inculpatul Vereș Mihail a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deținea în realitate.

În demersurile sale, inculpatul Vereș Mihail a beneficiat și de ajutorul celuilalt inculpat, care i-a pus la dispoziție mai multe documente folosite ulterior de primul la A.P.I.A.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 7.815 lei, debit ce a fost achitat integral de către inculpatul Vereș Mihail.”

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistrița Năsăud.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns