Acasă » EXECUTIV-LEGISLATIV » În Comisia juridică a Camerei Deputaților se vorbește despre abrogarea legii 78/2000 privind sancționarea corupției
Marton Arpad

În Comisia juridică a Camerei Deputaților se vorbește despre abrogarea legii 78/2000 privind sancționarea corupției

În Comisia juridică de la Camera Deputaților s-a vorbit, astăzi, despre abrogarea Legii nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de corupție. ”Haideți să o abrogăm și am rezolvat problema”, a spus deputatul UDMR Marton Arpad.

Acesta a invocat faptul că alte legi și Codul penal acoperă infracțiuni din legea 78/2000: “Avem niște legi speciale care se ocupă cu toate aceste problematici. Avem de exemplu codul penal. Codul penal are capitole distincte pentru astfel de activități, care contravin, în viziunea codului penal, unei activități al unui funcționar public în sensul dat de codul penal. Mai avem și alt capitol care se ocupă cu alte activități care sunt asimilate faptelor de corupție. Si atunci, îmi pun întrebarea: Dacă avem noi legsilatie privind spălarea de bani, bancară, penală, de ce mai avem nevoie de acest 78? Cea mai bună soluție ar fi abrogarea intregii legi așa cum este ea.

Tot ce avem în domeniul penal se regăsește în Codul Penal, ceea ce nu se regăsește în codul penal se regăseste în acea lege privind incompatibilitățile, avem nevoie de niște definiții ale unor fapte de comerț le avem în codul civil etc.  Repet: Avem nevoie de legea 78? Haideți să o abrogăm și am rezolvat problema.”, a spus deputatul UDMR.

Președintele Comisiei juridice, PSD-istul Eugen Nicolicea, a replicat: ”Eu sunt de acord cu dvs., cu abrogarea ei și preluarea unor infracțiuni de acolo în cod, numai că nu dirijăm noi acuma ce se întâmplă la cod. Și pentru această chestiune când facem codul putem să facem operațiunile pe care le-ați spus dvs.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns