fbpx

Huliganii care au fluturat macete pe stradă în plină zi, de față cu copii, au fost puși sub control judiciar

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru patru dintre huliganii implicați în incidentul de pe strada Dâmboviței. Între ei sunt și cei doi care fluturau macete în timp ce treceau prin zonă oameni cu copii. Ceilalți doi sunt din tabăra adversă.

Potrivit Codului penal, fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”. Astfel, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, procuror Mirel Toader, a explicat că în acest caz nu există condiția obiectivă pentru a se putea propune altă măsură preventivă, limita pentru arestare fiind pedeapsa prevazuta de lege de minim 5 ani. ”Măsura preventivă trebuie sa fie și necesară, dar și suficientă”, spun procurorii.

De asemenea, procurorul de caz a avut în vedere în demersul de alegere a măsurilor și faptul că cei din gașca lui Radu Buzan au control judiciar în dosarul de trafic de etnobotanice aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

Cel cu bluză roșie și cu macete din imagine este poreclit Berbecu, originar din Aghireș.

Acum 6 ani împreună, acum adversari

În gașca cu Radu Buzan, zis Flocea, este un alt tânăr în roșu, Rareș Petrar, care a fost condamnat în 2015 la 3 ani și 6 luni închisoare pentru tentativă de omor după incidentul din decembrie 2013 din clubul de manele Nox, unde l-a lovit cu crosa de golf în cap pe Alin Gheorghe Cherecheș.

Interesant că la incidentul din 2013, alături de Petrar și Sergiu Răcean, zis Picaciu, condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare, era și Rareș Ruha, ce apare în imaginile de pe Dâmboviței în tabăra adversă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina