fbpx

Hrudei a pierdut, în primă instanță, procesul cu conducerea DIICOT

Procurorul Mircea Hrudei a pierdut, în primă instanță, procesul de contencios împotriva conducerii DIICOT, care a decis în vara anului trecut să-l revoce din cadrul structurii.

Curtea de Apel București s-a pronunțat asupra litigiului dintre Hrudei și conducerea DIICOT: ”Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge actiunea ca neîntemeiata. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 28.03.2018.”

Amintim că în vara lui 2017, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a propus Consiliului Superior al Magistraturii revocarea lui Hrudei, care a fost șeful DIICOT Cluj, din cadrul structurii, iar secția pentru procurori din cadrul CSM a avizat solicitarea. 

„În motivarea solicitării procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism se învederează exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției de către domnul procuror Hrudei Mircea Lucian, concretizată în esență prin deficiențe în activitatea de urmărire penală, tergiversarea nejustificată a soluționării cauzelor repartizate, neîndeplinirea obligației legale de a dispune măsuri asiguratorii în dosare cu prejudicii mari, adoptarea unor soluții apreciat ca nelegale și netemeinice, infirmate ca atare de către procurorul ierarhic superior, nerespectarea confidențialității în dosarele în curs de soluționare, exercitarea de activități de cercetare în afara unui cadru procesual legal, dar și aspecte ce pot conduce la o posibilă imixtiune în activitatea altui procuror”, se arată în hotărârea Secției pentru procurori din CSM.

Mircea Hrudei este acum procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina