Acasă » ȘTIRI » Grefiera din Cluj exclusă din profesie a câștigat definitiv în instanță reîncadrarea și primește salariile restante

Grefiera din Cluj exclusă din profesie a câștigat definitiv în instanță reîncadrarea și primește salariile restante

Grefiera din Cluj exclusă din profesie în 2015 a câștigat definitiv procesul în care a contestat concedierea, iar instanța a dispus reîncadrarea în profesie și a obligat Curtea de Apel cluj să-i plătească despăgubiri constând în salariile restante.

Procesul în care grefiera Alina Corina Bucur a contestat decizia de concediere a fost strămutat în octombrie 2016 de la Tribunalul Cluj la Tribunalul Bihor. Inițial, prima instanță i-a respins reclamantei acțiunea, însă Curtea de Apel Oradea i-a admis-o în parte, în sensul că este reîncadrată în funcție și va primi o sancțiune mai puțin dură.

Soluția Curții pe scurt:  ”ADMITE ca fondat apelul civil declarat de apelanta BUCUR ALINA CORINA, în contradictoriu cu intimata CURTEA DE APEL CLUJ, împotriva sentintei civile nr.162/LM din 27 martie 2017, pronuntata de Tribunalul Bihor, pe care o schimba în parte si în consecinta:

Admite în parte contestatia formulata de petenta Bucur Alina Corina împotriva deciziei Curtii de Apel Cluj nr.83/13.02.2015 si în consecinta :

Modifica în parte decizia contestata în sensul ca înlocuieste sanctiunea disciplinara a excluderii din profesie prevazuta de art.85 alin.1 lit.f din Legea nr.567/2004 cu sanctiunea prevazuta de art.85 alin.1 lit.e din lege si dispune mutarea disciplinara a petentei pentru o perioada de 3 luni la o alta instanta din raza Curtii de Apel Cluj.

Dispune reîncadrarea petentei în profesia de grefier.

Obliga pârâta Curtea de Apel Cluj sa-i plateasca petentei despagubiri civile constând în salariile restante indexate cu indicele de inflatie, pe perioada de la data punerii în executare a sanctiunii disciplinare si pâna la reîncadrarea efectiva a petentei în profesia de grefier. Mentine restul dispozitiilor sentintei.

Obliga partea intimata Curtea de Apel Cluj sa plateasca partii apelante Bucur Alina Corina suma de 3.000 lei cheltuieli de judecata partiale în toate instantele.

DEFINITIVA. Pronuntata în sedinta publica din 11 decembrie 2017.”

Mai jos puteți citi cum s-a ajuns la decizia conducerii Curții de Apel Cluj de excludere a grefierei din profesie.

Conflict fără precedent într-o instanță la Cluj: o grefieră a părăsit sala după ce a fost amendată de judecătoare

Comments

comentarii

Lasă un răspuns