fbpx

Gîrbovan: ”este evident că Președintele Iohannis dorește implicarea justiției în campania electorală”

Judecătoarea Dana Gîrbovan a vorbit într-un interviu pentru revista Capital despre nominalizarea la Ministerul Justiției și respingerea de către președintelui Klaus Iohannis.

Dana Gîrbovan a declarat: ”este evident ca Presedintele Iohannis doreste implicarea justitiei in campania electorala, acesta demonstrand foarte clar acest lucru prin faptul ca a legat in mod direct refuzul nominalizarii de indemnul de a fi votat de catre cetateni.

Nu doresc sa intru intr-un asemenea joc politicianist, preocuparea mea fiind una strict legata de rezolvarea unor probleme stringente din justitie, care afecteaza mii de magistrati si milioane de romani. Este clar, din pacate, ca aceste probleme nu preocupa in mod real acei politicienii care folosesc justitia doar ca slogan electoral.

Astfel, desi propunerea mea pentru functia de ministru al justitiei a starnit foarte multe discutii, comentarii, fiindu-i dedicate spatii largi in social media si in presa scrisa sau audio-vizuala, nici macar o discutie nu a privit o analiza a justitiei pornind de la cele 12 obiective propuse, in scopul imbunatatirii acestora sau gasirii altora si mai bune. S-a vazut inca o data ca justitia ramane un subiect atractiv pentru campanie electorala, insa, din pacate, interesul pentru aceasta ramane unul strict demagogic.”

În ce privește discuțiile apărute cu privire la faptul că acceptat propunerea premierului Viorica Dăncilă, Gîrbovan a spus:

”Deciziile nu mi le iau in functie de calcule privitoare la imagine, ci de valorile in care cred. Atunci cand iau o deciziei nu pun niciodata aparenta in fata realitatii, ori forma inaintea fondului.

Daca eram preocupata de imaginea mea, nu as fi vorbit niciodata despre ingerinta serviciilor de informatii in justitiei si nici despre abuzuri, mai ales intr-o perioada in care mi-ar fi fost mult mai benefic pentru imagine sa ma situez fara nuante si critici de partea majoritatii aplaudate de ambasade si Comisia Europeana. Tocmai pentru ca, raportat la valorile democratice, am vazut ca lucrurile nu erau in regula am vorbit, stiind exact ca imaginea justitiei vazuta reductiv doar prin prisma anticoruptiei, mult laudata la acea vreme si data ca exemplu in regiune, era departe de realitatea prezentata. Timpul mi-a dat dreptate.

Cand am acceptat propunerea de a prelua portofoliul justitiei, am facut-o stiind exact ce am de facut si cu deplina incredere ca, daca as fi fost numita, as fi facut ceea ce mi-am propus.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina