fbpx

Funcționari din CJ Cluj avertizați de Uioreanu: ”fiecare are un trecut”

Mai mulți funcționari din cadrul Consiliului Județean, audiați ca martori la DNA în dosarul ”mită la CJ”, au spus că au fost avertizați de președintele Horea Uioreanu că ”fiecare are un trecut”. Asta după ce funcționarii s-au opus demersurilor lui Uioreanu, în special pentru obținerea autorizației de construire pentru platforma de parcare aeronave din incinta Aeroportului. Funcționarii audiați în cauză sunt arhitectul șef al județului Claudiu Salanță, secretarul Consiliului Județean, Simona Gaci și directorul de dezvoltare al CJ Mariana Rațiu.

Procurorii DNA au arătat în fața judecătorului de drepturi și libertăți că probatoriul se bazează și pe declarațiile de recunoaștere ale unor suspecți și declarațiile unor funcționari din CJ. ”Referitor la probaţiunea administrată în cauză, dincolo de măsurile tehnice de supraveghere realizate cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi, se află declaraţiile de recunoaştere a unor inculpaţi sau suspecţi, precum şi  declaraţiile funcţionarilor din cadrul Consiliului Judeţean, audiaţi în calitate de martori, care opuneau rezistenţă şi care erau avertizaţi de preşedintele Consiliului Judeţean că „fiecare are un trecut” şi să se aştepte la atacuri de presă”, se arată în motivarea încheierii privind arestarea preventivă dispusă de Curtea de Apel Cluj.

Anterior, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii au precizat că asupra funcționarilor s-au exercitat presiuni de către tandemul Uioreanu-Bene, dar că și-au exprimat speranța că în țara asta încă nu li se poate întâmpla nimic pentru că au înfruntat ”niște gunoaie”.

Claudiu Salanta
Claudiu Salanta

Potrivit procurorilor, arhitectul șef Claudiu Salanță a fost supus la presiuni pentru a emite autorizație de construcție pentru platforma care deja era construită la Aeroport, așa cum a constat arhitectul în urma unui control.

”După finalizarea controlului, în vederea întocmirii actelor de constatare a lucrărilor din şantier, arhitectul şef a cerut sprijin şi consultare specialiştilor din cadrul Inspectoratului în Construcţii Bucureşti, problema cea mai dezbătută fiind legată de încadrarea legală a conduitei constructorului, anume dacă ea constituie contravenţie sau este infracţiune. Dezbaterile şi consultările au consumat o perioadă de peste 10 zile, ceea ce a determinat pe Bene Ioan şi Şerban Tudor Dan, alături de suspectul Ciceo David să aprecieze că s-a acţionat cu rea credinţă, că li s-a prezentat mincinos situaţia şi că nu vor primi niciodată actul de autorizare. Suplimentar, aceştia au cerut insistent preşedintelui CJ Cluj să intervină la arhitectul şef şi să determine emiterea autorizaţiei, presiuni pe care, la rândul său, inculpatul Uioreanu Horea le-a exercitat asupra lui Salanţă Claudiu.

Relevant este faptul că, în această perioadă, în presa locală, atât on line cât şi tipărită, au apărut articole denigratoare la adresa arhitectului şef Salanţă Claudiu, în care era acuzat de conflict de interese, existând indicii că aceste articole au fost comandate de membrii grupului format în jurul preşedintelui Uioreanu Horea Dorin. Articolele respective au fost apreciate ca atare de funcţionarii din CJ Cluj care, în discuţiile purtate precum şi cu prilejul declaraţiilor date în cauză au împărtăşit faptul că simt presiunea pusă pe ei, la care sunt hotărâţi să nu cedeze, exprimându-şi speranţa că: „în ţara asta încă sper că nu mi se poate întâmpla nimic, pentru că am avut curajul să înfrunt nişte gunoaie”,  se arată în referatul DNA

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina