fbpx

FOTOREPORTAJ: Cum a fost în Palatul de Justiție Cluj în prima zi de stare de alertă

Am mers în prima zi de stare de alertă în Palatul de Justiție Cluj să vedem cum se pune în aplicare Decizia președintelui Curții de Apel privind activitatea în această perioadă.

Încă de la intrarea de pe Calea Dorobanților, se poate observa bandă lipită pe scări, pentru a ști oamenii unde să aștepte în caz de coadă la intrare. Nu a fost cazul.

La intrare, jandarmii întreabă pe fiecare unde merge, controlează legitimațiile (în cazul avocaților), verifică dacă au măști și le arată aparatul de montat botoșei peste încălțăminte. Pe masa de la intrare sunt listele cu toate cauzele din ziua respectivă și rezerve de botoșei.

Cauzele sunt afișate la fiecare sală de judecată în calupuri de câte 3-4 pe ore. Sunt cauze și din sfert în sfert de oră, și din jumătate în jumătate de oră. Avocații așteaptă pe hol, în picioare sau pe bămnci, păstrând distanța socială de 1,5 m.

În sala 155 de la Curtea de Apel Cluj, unde se judecă dosare penale, au fost montate panouri plexiglas la boxa inculpaților arestați.

Și pe holurile instanțelor, cât și pe scări au fost lipte benzi de demarcație, ori pentru așteptare, ori pentru a delimita sensurile de mers.

Deși în Decizia președintelui Curții de Apel Cluj se prevede și verificarea temperaturii corporale la intare, nu există încă termoscanere.

Comments

comentarii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, joi, că săptămâna viitoare va avea loc semnarea contractului de execuție privind modernizarea Parcului Feroviarilor. „Un proiect extraordinar de important”, spune edilul.... Citește mai mult
Târgul de la Negreni care trebuia să aibă loc în perioada 7-10 octombrie a fost anulat. Deși rata de incidență COVID-19 este 0 în acest moment, rata de vaccinare este una scăzută, fapt care a dus la anularea evenimentului.... Citește mai mult
O femeie nevăzătoare din Cluj-Napoca a fost victima gropilor slab semnalizate din Cluj-Napoca și s-a ales cu o fractură de gleznă.... Citește mai mult
CFR Cluj a fost învinsă cu 1-0 de Jablonec, în primul meci disputat în grupele Conference League.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!