fbpx

FOTOREPORTAJ: Cum a fost în Palatul de Justiție Cluj în prima zi de stare de alertă

Am mers în prima zi de stare de alertă în Palatul de Justiție Cluj să vedem cum se pune în aplicare Decizia președintelui Curții de Apel privind activitatea în această perioadă.

Încă de la intrarea de pe Calea Dorobanților, se poate observa bandă lipită pe scări, pentru a ști oamenii unde să aștepte în caz de coadă la intrare. Nu a fost cazul.

La intrare, jandarmii întreabă pe fiecare unde merge, controlează legitimațiile (în cazul avocaților), verifică dacă au măști și le arată aparatul de montat botoșei peste încălțăminte. Pe masa de la intrare sunt listele cu toate cauzele din ziua respectivă și rezerve de botoșei.

Cauzele sunt afișate la fiecare sală de judecată în calupuri de câte 3-4 pe ore. Sunt cauze și din sfert în sfert de oră, și din jumătate în jumătate de oră. Avocații așteaptă pe hol, în picioare sau pe bămnci, păstrând distanța socială de 1,5 m.

În sala 155 de la Curtea de Apel Cluj, unde se judecă dosare penale, au fost montate panouri plexiglas la boxa inculpaților arestați.

Și pe holurile instanțelor, cât și pe scări au fost lipte benzi de demarcație, ori pentru așteptare, ori pentru a delimita sensurile de mers.

Deși în Decizia președintelui Curții de Apel Cluj se prevede și verificarea temperaturii corporale la intare, nu există încă termoscanere.

Comments

comentarii

În acest moment se efectuează teste pentru a se depista efectul vaccinurilor anti-Covid la noua tulpină a virusului. Profesorul UBB de sănătate publică Răzvan Cherecheș explică care sunt următorii pași în criza care pândește România.... Citește mai mult
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că românii care se întorc în țară din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă a Covid-19, vor intra în carantină.... Citește mai mult
În acest moment, 1.265 de români infectați cu Covid-19 se află internați la ATI. Dintre aceștia, doar puțin peste 100 au un certificat care atestă că au fost vaccinați.... Citește mai mult
Iarna se face deja simțită la Vlădeasa, unde ninge viscolit, iar rafalele de vânt ajung la 80 km/h.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!