fbpx

FOTOREPORTAJ: Cum a fost în Palatul de Justiție Cluj în prima zi de stare de alertă

Am mers în prima zi de stare de alertă în Palatul de Justiție Cluj să vedem cum se pune în aplicare Decizia președintelui Curții de Apel privind activitatea în această perioadă.

Încă de la intrarea de pe Calea Dorobanților, se poate observa bandă lipită pe scări, pentru a ști oamenii unde să aștepte în caz de coadă la intrare. Nu a fost cazul.

La intrare, jandarmii întreabă pe fiecare unde merge, controlează legitimațiile (în cazul avocaților), verifică dacă au măști și le arată aparatul de montat botoșei peste încălțăminte. Pe masa de la intrare sunt listele cu toate cauzele din ziua respectivă și rezerve de botoșei.

Cauzele sunt afișate la fiecare sală de judecată în calupuri de câte 3-4 pe ore. Sunt cauze și din sfert în sfert de oră, și din jumătate în jumătate de oră. Avocații așteaptă pe hol, în picioare sau pe bămnci, păstrând distanța socială de 1,5 m.

În sala 155 de la Curtea de Apel Cluj, unde se judecă dosare penale, au fost montate panouri plexiglas la boxa inculpaților arestați.

Și pe holurile instanțelor, cât și pe scări au fost lipte benzi de demarcație, ori pentru așteptare, ori pentru a delimita sensurile de mers.

Deși în Decizia președintelui Curții de Apel Cluj se prevede și verificarea temperaturii corporale la intare, nu există încă termoscanere.

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!