fbpx

FOTOREPORTAJ: Cum a fost în Palatul de Justiție Cluj în prima zi de stare de alertă

Am mers în prima zi de stare de alertă în Palatul de Justiție Cluj să vedem cum se pune în aplicare Decizia președintelui Curții de Apel privind activitatea în această perioadă.

Încă de la intrarea de pe Calea Dorobanților, se poate observa bandă lipită pe scări, pentru a ști oamenii unde să aștepte în caz de coadă la intrare. Nu a fost cazul.

La intrare, jandarmii întreabă pe fiecare unde merge, controlează legitimațiile (în cazul avocaților), verifică dacă au măști și le arată aparatul de montat botoșei peste încălțăminte. Pe masa de la intrare sunt listele cu toate cauzele din ziua respectivă și rezerve de botoșei.

Cauzele sunt afișate la fiecare sală de judecată în calupuri de câte 3-4 pe ore. Sunt cauze și din sfert în sfert de oră, și din jumătate în jumătate de oră. Avocații așteaptă pe hol, în picioare sau pe bămnci, păstrând distanța socială de 1,5 m.

În sala 155 de la Curtea de Apel Cluj, unde se judecă dosare penale, au fost montate panouri plexiglas la boxa inculpaților arestați.

Și pe holurile instanțelor, cât și pe scări au fost lipte benzi de demarcație, ori pentru așteptare, ori pentru a delimita sensurile de mers.

Deși în Decizia președintelui Curții de Apel Cluj se prevede și verificarea temperaturii corporale la intare, nu există încă termoscanere.

Comments

comentarii

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 146 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, între care și Cluj, în două dosare de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere ilegală de lemne şi delapidare.... Citește mai mult
Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, a venit în vizită la Cluj-Napoca și s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu care a discutat dezvoltarea ecosistemului local de inovare.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!