fbpx

Fosta vedetă de la CFR, Cadu, a rămas înafara tabelului creditorilor din ignoranță

Vedeta Cadu a fost notificat în Portugalia de către administratorul judiciar, reprezentanții CFR l-au sunat insistent și i-au dat SMS-uri, dar fotbalistul s-a trezit prea târziu să-și ceară banii.

Ricardo Manuel Ferreira de Sousa, pe scurt Cadu, a formulat la data de 10 aprilie 2015 cerere de admitere a creanței, prin care solicită înscrierea la masa credala a CFR 1907 SA cu suma de 225.000 Euro, în baza convenției civile pe care a avut-o cu clubul de fotbal.

Administratorul judiciar RTZ & Partners preciează în raportul de activitate că a notificat jucătorul la adresa de domiciliu din Pacos de Ferreira, Portugalia, însa plicul s-a întors la sediul RTZ.

”Dupa cum se poate observa din mențiunile efectuate pe plic de catre factorul postal, la data de 02.03.2015, ora. 12.35, acesta s-a prezentat la adresa destinatarului (astfel cum aceasta a fost înscrisa pe plic), însa nu a raspuns nimeni la adresa respectiva. Cu privire la adresa destinatarului, menționăm ca aceasta a fost comunicata de catre reprezentanții CFR si coincide cu adresa de domiciliu aratata chiar de jucator în cuprinsul declarației de creanță formulată.

Mai mult, plicul a fost pastrat pâna în data de 11.03.2015 de catre oficiul postal, însa nu s-a prezentat nicio persoană pentru ridicarea lui. Dupa cum se poate observa, plicul poarta men.iunea „obiect nereclamat” – „retur”, adresa destinatarului fiind valida”

Administratorul a constatat ca au fost respectate prevederile art. 99 din Legea 85/2014: ”Nu se poate reține în culpa administratorului judiciar/debitoarei faptul ca Dl. Ricardo Manuel Ferreira de Sousa nu a recepționat plicul conținând notificarea, desi a fost notificat si a fost cautat de catre factorul postal pentru înmânarea plicului, plicul fiind ulterior pastrat la oficiul postal pâna în data de 11.03.2015.”

Potrivit raportului, ”reprezentanții departamentului juridic al CFR au contactat telefonic (convorbiri si SMS) de nenumarate ori jucatorul si pe avocatul acestuia, subliniind faptul ca termenul de depunere a declaratiilor de creanta se împlineste la data de 23.03.2015, însa acesta nu a înțeles sa formuleze declaratie de creanta decât la data de 10.04.2015. Aratam ca prin cererea de admitere a creantei, jucatorul nu invoca niciun motiv care sa justifice atitudinea sa procesuala în ceea ce priveste tardivitatea depunerii declaratiei de creanta.”

”Raportat la prevederile art. 186 din Codul de Procedura Civila, „partea care a pierdut un termen procedural va fi repusa în termen numai daca dovedeste ca întârzierea se datoreaza unor motive temeinic justificate. În acest scop, partea va îndeplini actul de procedura în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicarii, cerând totodata repunerea sa în termen”, apreciem ca acestea nu au fost respectate, cererea creditorului nefiind formulata în termenul de 15 zile de la data încetarii împiedicarii. Dupa cum se poate observa din Anexa 4 la prezentul raport, la observatia reprezentantului Departamentului Juridic al CFR, prin care acesta îi aminteste în termen (23.03.2015) jucatorului prin SMS ca trebuie sa depuna declaratie de creanta, acesta raspunde „da, stiu”, însa nu depune declaratia de creanta decât în data de 10.04.2015.

Prin urmare, raportat la prevederile legale expuse mai sus, precum si la documentele anexate în probatiune, administratorul judiciar nu va înscrie creanta solicitata de Dl. Ricardo Manuel Ferreira de Sousa la masa credala a CFR, cererea de admitere a creantei formulata, fiind tardiva”, a conchis administratorul judiciar.

Ricardo Cadu prin avocat a formulat contestație la tabelul creditorilor, alături de alți 53 de foști sau actuali fotbaliști de la CFR.

Comments

comentarii

O femeie angajată în Armată a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată că şi-a bătut crunt fetiţa în vârstă de doar două luni.... Citește mai mult

2 comentarii

  1. Informatiile prezentate sunt contrare realitatii. Mai documentati-va.

Lasă un răspuns