Acasă » ȘTIRI » Foarte tare! APUC a găsit soluția ca să plătească cheltuielile de judecată pentru procesul pierdut: Donații
Elek Levente

Foarte tare! APUC a găsit soluția ca să plătească cheltuielile de judecată pentru procesul pierdut: Donații

Premieră: Donații pentru cheltuieli de judecată. Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC) a găsit soluția ca să plătească cheltuielile pentru procesul pierdut atât pe fond, cât și în recurs procesul cu firma care ridică un ansamblu imobiliar pe strada Măceșului.

După ce un executor judecătoresc a emis somație în numele firmei care a câștigat procesul ”Măceșului”, APUC a postat pe site-ul asociației următorul anunț: ”Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului, ca parte in procesul pierdut impotriva SC Synesis Development SRL si Primaria Cluj Napoca, in legatura cu ansamblul de blocuri de pe strada Macesului (9 blocuri cu regim de inaltime de la D+P+3E la D+P+10E), proces derulat pe parcursul a 4 ani, este acum somata sa achite in solidar pana la data de 18 Mai 2018 suma de 151.640,00 lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Deoarece asociatia este finantata doar din contributiile membrilor si ale altor cetateni ai Clujului interesati sa ne sustina in combaterea proiectelor imobiliare abuzive, va solicitam sprijinul prin donatii pentru a fi in masura sa achitam aceasta obligatie de plata.”

După anunț sunt postate conturile Asociației în RON și Euro.

Să vă punem în context anunțul înduioșător de mai sus. Acum câțiva ani, niște oameni cu viață liniștită din casele și vilele de pe strada Măceșului din Cluj-Napoca, în frunte cu Elek Levente (care apoi a devenit președinte APUC și al partidului USR) s-au împotrivit construirii unor blocuri pe respectiva stradă, pe care mai erau niște blocuri la începutul ei. Oamenii s-au organizat în Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului și au dat î judecată firma Synesis care construiește. Ulterior, asociația și-a schimbat denumirea în APUC și a atacat și alte proiecte imobiliare din Cluj-Napoca prin avocații Stegăroiu și Revnic, fără vreun succes. Recent, Asociația a pierdut chiar procesul în care membrii ei aveau interes direct, fiind vorba de strada lor și cere acum bani ca să achite ”distracția” din instanțe. Ultima data când l-am întrebat pe Elek Levente cum vor plăti cheltuielile de judecată ne-a spus că nu știe. Iată că între timp a găsit soluția și probabil le spune la posibilii donatori poezia că noi luptăm cu haosul imobiliar, instanțele sunt corupte, presa e rea.  De aceea au pierdut procese la Tribunalul Maramureș, Curtea de Apel Alba Iulia, Curtea de Apel Oradea, Tribunalul Cluj.

”Incredibil… Așa ceva n-am mai auzit…. Nu pot să cred.. La așa ceva nu m-aș fi gândit ”, cam acestea sunt reacțiile unor avocați cărora le-am zis de anunțul APUC cu donațiile pentru cheltuieli de judecată.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns