fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Fiul unui milionar din Cluj și dealerul său, trimiși in judecată pentru deținere, respectiv trafic de droguri

Fiul unui milionar din Cluj și dealerul său, trimiși in judecată pentru deținere, respectiv trafic de droguri

Fiul milionarului Ștefan Gadola, Sorin, și un amic de-al său, Ionuț Morariu, au fost trimiși în judecată pentru deținere, respectiv trafic de droguri. În perioada infracțională la care fac referire procurorii DIICOT, cei doi au fost circa un an asociat, respectiv administrator la Untold SRL. Dosarul a trecut, astăzi, de camera preliminară.

Dosarul a fost început de polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, care s-au sesizat din oficiu la începutul acestui an.

”Prin procesul verbal încheiat în data de 10.01.2018, lucrători de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc prev. de art. 2 alin. 1 și 2 din Lg. nr. 143/2000, a infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 1 din Lg. nr. 143/2000 și a infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 2 din Lg. nr. 143/2000 de către o grupare de traficanți și consumatori de droguri de risc și de mare risc care acționează pe raza jud. Cluj, grupare din care face parte și o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care locuiește în Cluj-Napoca și care deţine cannabis, rezină de cannabis și timbre LSD pentru consum propriu, fără drept, şi, totodată, oferă, distribuie și comercializează astfel de droguri mai multor persoane care locuiesc tot pe raza municipiului Cluj-Napoca, provenienţa drogurilor fiind necunoscută. ”, se arată în dosar.

Dealerul a fost identificat în persoana lui Ionuț Mircea Morariu, fost administrator la Untold SRL timp de un an, începând cu sfârșitul lui 2015.

”În perioada primăvara anului 2015-aprilie 2018, de la persoane necunoscute, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, a procurat droguri de risc– cannabis – de multe ori în scopul comercializării (…) în perioada primăvara anului 2015- februarie 2018, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, Morariu Mircea Ionuţ a vândut/oferit droguri de risc şi de mare risc mai multor persoane.

În perioada primăvara anului 2015 – 26.04.2018, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, a deţinut droguri de risc – cannabis – de multe ori, pentru consum propriu fără drept (pe care le-a procurat de la persoane neidentificate şi pe care le-a consumat în diferite locaţii), activitate infracţională din care face parte şi actul material din data de 26.04.2018, când a deţinut la locuinţa sa cantitatea de 19,9 grame de cannabis, pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol (THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta cannabis, în urma analizelor chimice de laborator (în contextul percheziţiei domiciliare din data de 26.04.2018, în locuinţa acestuia, descoperindu-se şi un cântar electronic, pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol, un recipient ceramic inscripţionat „Fleur de Sel”, cu urme de materie pe care s-a pus în evidenţă cocaină şi tetrahidrocannabinol, un recipient cu urme de materie pe care s-a pus în evdienţă tetrahidrocannabinol, un fragment de ţigaretă care conţinea tutun în  amestec cu canabis, pe care s-a pus în  evdienţă tetrahidrocannabinol, un dispozitiv pentru mărunţit, pe care s-a pus în evdeinţă tetrahidrocannabinol, 7 seminţe de cannabis, cu greutatea totală de 0,1 grame, pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol, o pipă pe care s-a pus în evidenţă DMT, respectiv, N,N-Dimethyltriptamine, şi tetrahidrocannabinol şi o pipă pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol),

În perioada primăvara anului 2017 – februarie 2018, a deţinut droguri de mare risc – timbre cu LSD pentru consum propriu fără drept (pe care le-a procurat de la persoane neidentificate),”, se arată în rechizitoriu.

În ce privește relația dintre Morariu și Sorin Gadola, procurorii DIICOT Cluj precizează:

”-în perioada primăvara anului 2015- luna februarie 2018, Morariu Mircea Ionuţ i-a vândut droguri de risc – cannabis – lui Gadola Sorin, cu preţul de 50-60 de lei/gram, o dată/săptămână, câte 5 grame de fiecare dată, cu unele intermitenţe, care au durat în total cel mult 9 luni (în care intră şi perioada în care cei doi au urmat un tratament de dezintoxicare la o clinică din Viena); în acest mod, Morariu Mircea Ionuţ a obţinut suma de 25.000 de lei (cel puţin; la calcularea acestei sume, am avut în vedere preţul minim, respectiv 50 de lei/gram, şi cantitatea minimă de 500 de grame de cannabis, vândută în total în minim 100 de săptămâni, 5 grame/săptămână); aceste acte materiale au fost comise în diverse locaţii, printre care locuinţa lui Morariu Mircea Ionuţ, … jud. Maramureş,

– în perioada sfârşitul anului 2017- februarie 2018, Morariu Mircea Ionuţ i-a vândut droguri de mare risc – timbre cu LSD – lui Gadola Sorin, de două ori, acte materiale comise la pensiunea acestuia din localitatea Breb (nu s-a putut stabili suma)

– în perioada primăvara anului 2015 – februarie 2018, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Gadola Sorin şi-a cumpărat droguri de risc – cannabis– de la inculpatul Morariu Mircea Ionuţ, cu suma de 50-60 de lei/gram, o dată/săptămână, câte 5 grame de fiecare dată, cu unele intermitenţe, care au durat în total cel mult 9 luni (în care intră şi perioada în care cei doi au urmat un tratament de dezintoxicare la o clinică din Viena), droguri de risc pe care le-a deţinut pentru consum propriu fără drept; această activitate infracţională a fost derulată în diverse locaţii, printre care cabana pe care o deţine în Tarniţa şi pensiunea pe care o deţine în localitatea Breb; pentru cannabis-ul cumpărat, Gadola Sorin i-a plătit lui Morariu Mircea Ionuţ suma de 25.000 de lei (cel puţin; la calcularea acestei sume, am avut în vedere preţul minim, respectiv 50 de lei/gram, şi cantitatea minimă de 500 de grame de cannabis, vândută în total în minim 100 de săptămâni, 5 grame/săptămână),

– în perioada ianuarie-februarie 2018, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Gadola Sorin şi-a cumpărat droguri de mare risc – timbre cu LSD – de la Morariu Mircea Ionuţ, în două ocazii diferite, droguri pe care l-a deţinutîn locuinţa sa din localitatea Breb, jud. Maramureş, pentru consum propriu fără drept,

– în luna aprilie 2018, inculpatul Gadola Sorin şi-a cumpărat droguri de risc– cannabis, pe care le-a deţinut în locuinţa sa din localitatea Breb, jud. Maramureş, pentru consum propriu fără drept, în data de 26.04.2018 fiind descoperită în această locuinţă cantitatea de 5,0 grame cannabis, pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol (THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta cannabis, în urma analizelor chimice de laborator (în acelaşi context, în locuinţa acestuia, s-a descoperit şi un dispozitiv pentru mărunţit pe care s-a pus în evdenţă tetrahidrocannabinol).”

De precizat că Sorin Gadola și Morariu au petrecut vacanțe la o pensiune din Maramureș, pe care o deține și pe care o promovează pe Facebook.

Contactat de Clujust.ro, directorul de marketing de la Untold, Edy Chereji, a spus că cei doi au fost implicați în firmă acum doi ani, că nu a auzit nimic despre droguri și că nu comentează viața lor privată. Reprezentantul Untold a mai precizat că trebuie disociat festivalul de dosarul penal al celor doi.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina