fbpx
Sonia Maria Alb și cei trei fii sursa foto ziardecluj.ro)

Fiii mamei criminale au spus acum 2 ani la Judecătorie că ”are foarte mare grijă de ei”

Cei trei fii ai mamei arestate pentru că l-a ucis pe unul dintre ei au fost audiați acum circa doi ani la Judecătoria Cluj-Napoca, iar instanța a consemnat în sentință că ”se înțeleg bine cu mama, care are foarte mare grijă de ei”.

Minorii, care atunci aveau 7 și 9 ani, au fost audiați în cadrul unui proces intentat de tatăl lor, Claudiu Emil Baciu, împotriva mamei, Sonia Maria Alb, pentru modificarea pensiei de întreținere. Mai exact, a cerut să fie obligat la prestarea în natură a întreținerii față de minori, conform dispozitiilor art 530/NCC. De asemenea, reclamantul a solicitat stabilirea unui program de vizitare.

În Sentința Civilă nr. 7526/2017 a Judecătoriei Cluj-Napoca din data de 30 octombrie 2017 se arată următoarele:

”Instanța aduce la cunoștință părților că, în urma audierii, minorii au arătat că tatăl face diferențe între ei, că se înțeleg bine cu mama, care are foarte mare grijă de ei, că nu le place ca tatăl să se apropie de ei pentru că este murdar și miroase urât și că atunci când merge la ei acasă nu se joacă cu ei, ci stă în bucătărie și se laudă cu ce telefon are el sau râde de ei că au multe teme. Minorii au mai arătat că vor să păstreze legătura cu tata, însă cu condiția ca acesta să vină curat și doar în prezența mamei, niciodată doar cu tata. Totodată, minorii au arătat că le-ar placea ca tatal să le ofere afecțiune, așa cum o face mama și că lor nu le place murdăria, că tata nu le aduce niciodată nimic și că, deși le-a promis că le aduce pufuleți, nu s-a ținut de cuvânt.”

Mama spunea atunci că bărbatul nu știe să se comporte cu copiii.

”Având cuvântul pe fond, pârâta (Sonia Alb – n.red) arată că nu s-ar opune dacă reclamantul ar ști cum să se comporte cu copii, ar veni să îi viziteze spălat și curat. În ceea ce privește partea financiară, susține că ar prefera ca reclamantul să îi dea bani, iar orele de vizită să nu se desfășoare la ea acasa, ci în parc, sub supravegherea și în prezența ei, apreciind că o dată pe lună este suficient, respectiv în zile de sâmbătă între orele 11-12.”

În aceeași hotărâre se arată, că imediat după naștere, în 2010, cei doi gemeni, din care unul a fost ucis recent, au fost plasați la un asistent maternal, iar în 2016, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, au fost încredințați mamei. Aceasta a divorțat în 2011.

”In ceea ce-i priveste pe minorii B. L-I și B. D.-E., s-a constatat ca prin sentinta civila nr. 5732/19.11.2010 pronuntata de Tribunalul Salaj, s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal.

Ulterior, prin sentința civilă nr. 446/2016 pronunțată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. …, s-a dispus încetarea măsurii de protecție a plasamentului pentru minorii B. L-I și B. D.-E, care au fost reintegrați în familia mamei Alb Sonia-Maria”, se arată în sentința dun 2017.

Instanța a consemnat că tatăl a fost agresiv cu băiatul mai mare, care acum are 11 ani.

”Din declaratiile martorilor A. I, audiat la termenul de judecată din data de 19.06.2017  si M.D., audiat in sedinta publica din data de 30.10.2017, a rezultat ca reclamantul se indeletniceste cu strangerea de gunoaie si ca, ori de cate ori a venit sa vada minorii, era murdar si plin de purici si mirosea urat, iar copiilor obisnuia sa le aduca lucruri gasite prin gunoaie.

A mai rezultat din spusele martorilor ca reclamantul obisnuieste sa-si cheltuiasca banii la jocurile de noroc, iar cu ocazia vizitelor facute minorilor nu a reusit sa interactioneze cu acestia. Mai mult, în cursul anului 2016 l-a și lovit pe unul dintre copii, respectiv pe minorul B. C-M, pe care s-a enervat pentru că nu a vrut să vină la el.

Sustinerile martorilor se coroboreaza cu cele aratate de minori, cu ocazia ascultarii lor, acestia aratand ca reclamantul face diferențe între ei, că nu le place ca reclamantul să se apropie de ei pentru că este murdar și miroase urât și că atunci când merge la ei acasă nu le aduce niciodată nimic, nu le ofera afectiune si nu se joacă cu ei, ci stă în bucătărie și se laudă cu ce telefon are el sau râde de ei că au multe teme.”

Asa fiind si avand in vedere faptul ca în speta reclamantul datorează pensie pentru trei copii, iar din probele administrate in cauza a rezultat ca venitul lunar net al reclamantului consta din indemnizatia de handicap pe care acesta o primeste, instanta va obliga reclamantul sa achite pârâtei, pe seama minorilor, o pensie lunară de întreținere în cuantum de ½ parte din venitul lunar net realizat (in prezent 272 lei/luna), respectiv cate 1/6 parte pentru fiecare dintre minori, de la data pronuntarii hotararii si pana la majoratul minorilor sau noi dispozitii in acest sens.”, se arată în hotărâre.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina