fbpx
Soții Cordoș și fiica lor. sursa foto ziardecluj.ro

Familia Cordoș și-a pierdut apartamentul, care trebuia eliberat în ziua când a fost săltată doamna

Familia senatorului PSD Alexandru Cordoș și-a pierdut apartamentul, după un proces îndelungat, și trebuia să-l elibereze chiar în ziua în care Mihaiela Cordoș a fost dusă la DNA Cluj. Între timp, apartamentul a fost eliberat, iar familia Cordoș locuiește în casa de vacanță din Feleacu, pe care procurorii au pus sechestru.

bloc grigorescuSenatorul Cordoș și familia lui au locuit până nu demult într-un apartament pe strada Profesor Ciortea din cartierul Grigorescu. Ca orice politician care se respectă, apartamentul era cumpărat de la Primărie. Pentru respectivul apartament, în 2006 a fost depusă acțiune pe legea 10/2001 la Tribunal de către reclamanții Gheorghiță și Katalin Coța. Asta după ce, Primăria i-a trimis la plimbare pe oameni, respingându-le cererea.  

Abia în 6 noiembrie 2011, Tribunalul Cluj a hotărât: ”Anulează dispozitia de respingere a notificarii nr. 3578/07.10.2004 emisa de Primarul Mun.Cluj-Napoca. Dispune restituirea în natura în favoarea reclamantilor a apartamentului nr.7 situat în Cluj-Napoca, str. Prof. Ciortea, nr. 9, înscris în CF ind. 63332 Cluj, nr. top 21429/S/VII, cu obligarea reclamantilor la restituirea sumei de 40.000 lei vechi, actualizată”. Banii erau cât investise familia Cordoș în întreținerea locuinței. Sentința nu era definitivă.

În paralel, familia Cota a mai pornit un proces, în 2010, pentru anularea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între Primărie și Cordoș. În 20 mai 2011, Judecătoria Cluj-Napoca a admis doar în parte acțiunea: ”Constată preluarea abuzivă de către Statul Român a imobilului Ap. 7. Respinge cererea reclamanților având ca obiect constatarea nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare Nr. 40332/2001. Obligă reclamanții să plătească pârâților Cordoș cheltuieli de judecată”. Dosarul trece și prin faza de apel la Tribunal, după care în 9 februarie 2012, Curtea de Apel admite recursul declarat de reclamantii Cota și trimite acțiunea înapoi la Judecătorie pentru rejudecarea capătului de cerere privind constatarea nulitatii absolute a contractului de vânzare-cumparare exercitata de reclamanti împotriva soților Cordoș și a Consiliului Local. Astfel, în 4 mai 2012, Judecătoria Cluj-Napoca ”admite capatul de cerere avand ca obiect constatare nulitate contract de vanzare-cumparare”. În iunie 2013 acest dosar se încheie definitiv după ce Curtea de Apel respinge recursurile Consiliului Local și al soților Cordoș

În dosarul pe legea 10, după încă trei ani de judecată, în 21 februarie 2014, Curtea de Apel ”respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Primăria Municipiului Cluj Napoca împotriva sentintei civile nr. 560 din 06.11.2013 a Tribunalului Cluj pronuntata în dosar nr. 8010/117/2006, pe care o o mentine”. Primăria a luptat până în pânzele albe pentru apartamentul locuit de senatorul Cordoș, astfel că a depus și cale extraordinară de atac.  În 10 octombrie 2014, Curtea ”respinge contestatia în anulare declarata de contestatorul Primăria Municipiului Cluj Napoca împotriva deciziei civile nr. 546/R din 21.02.2014 a Curtii de Apel Cluj pronuntata în dosar nr. 8010/117/2006, pe care o mentine.”

Așadar, după ce s-au pus la punct toate actele, familia Cordoș se pregătea în 23 aprilie să elibereze apartamentul pierdut, când soția senatorului, referent resurse umane la Spitalul Județean, a fost săltată de procurorii DNA Cluj pentru trafic de influență. A stat în arest preventiv și în arest la domiciliu, iar acum este sub control judiciar.

Potrivit noii declarații de avere a senatorului Cordoș, în 22 mai 2015, apartamenul a fost întrăinat prin hotărâre judecătorească, iar foștii locatari au primit 7.000 de euro de la cei care au câștigat procesul, banii reprezentând cât au investit în locuință de-a lungul timpului.

facsimil cordos

Familia Cordoș s-a mutat recent în casa de vacanță pe care o deținea în comuna Feleacu, de lângă Cluj-Napoca, unde au un teren generos de peste 5.000 de metri pătrați. Judecătorul de cameră preliminată din dosarul penal al Mihaielei Cordoș a hotărât recent că ”menţine măsura sechestrului asigurător luată prin ordonanţa din 22.05.2015 în dosar de urmărire penală nr. 146/P/2014 – asupra imobilului situat în com. Feleacu, jud. Cluj,(…), constând în curți, construcții – casă de locuit cu teren în suprafață totală de 5.131 mp, deținută în proprietate de inculpata Cordoș Mihaiela Lucia (…) și de numitul Cordoș Alexandru (sotul inculpatei) până la concurenţa sumelor de 14.800 euro şi 30.000 lei, în vederea confiscării speciale.”

 

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!