fbpx

”Executantul” din dosarul fostului șef Antidrog Cluj a profitat de gafa DIICOT și a dispărut

Procurorul DIICOT din dosarul fostului șef al Serviciului Antidrog Cluj, Liviu Șipoș, s-a gândit totuși să propună și arestarea preventivă a celui despre care scria în comunicatul din 16 august că a amenințat un om cu pistolul. Numai că Adrian Groșan, implicat în mai multe scandaluri în zona Dej-Bistrița, este de negăsit și a fost dat urmărire generală.

Clujust a atras atenția în august, când a fost arestat preventiv comisarul Liviu Șipoș, fost șef Antidrog Cluj, asupra faptului că cel pe care l-ar fi instigat fostul polițist, Adrian Groșan, nici măcar nu fusese luat la întrebări, darmite să fie propus la arestare. Practic, instigatorul a fost arestat preventiv, dar executantul nu. Propunerea de arestare a lui Șipoș era plină de mențiuni cu numele lui Adrian Groșan. Se pare că procurorul de caz de la DIICOT București a vrut să repare gafa, dar a fost prea târziu, căci Groșan s-a sustras urmăririi penale. S-a emis mandat de arestare în lipsă și a fost dat în urmărire.

”Poseda mandat de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional, santaj si lipsire de libertate in mod ilegal.”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Adrian Groșan  este acuzat că l-a amenințat cu pistolul pe un afacerist clujean, Lucian Pisaltu, pentru a-l duce la partenerul lui, celebrul Sfârlea Torino, căruia i-a cerut 200.000 de euro.

Precizările avocatei lui Groșan, Sonia Almaș:

“Referitor la situatia domnului Grosan Adrian precizez ca acesta nu s-a sustras si nu se sustrage de la urmarirea penala. Acesta era plecat din tara inainte de data demararii anchetei in cauza, iar ulterior intoarcerea sa in tara nu a fost posibila din cauza situatiei epidemiologice la nivel international. De asemenea la acest moment mandatul de arestare preventiva emis pe numele acestuia nu este definitiv. Domnul Grosan Adrian se va prezenta in fata organelor judiciare pentru a da toate explicatiile necesare cu atat mai mult cu cat acuzatiile care i se aduc sunt nereale.”

Groșan a postat recent pe Facebook o fotografie din Valencia.

Scenă de film

Potrivit declarației date de Pisaltu, ca în filme, Groșan s-a urcat la el în mașină și l-a amenințat cu pistolul pentru a conduce spre locația unde era Torino.

”La începutul lunii decembrie 2019, (…) în timp ce mă aflam în mun. Cluj-Napoca, la bordul autoturismului meu marca JEEP, model Rangler, cu numărul de înmatriculare ….în momentul în care am parcat lângă autogara FANY din mun. Cluj-Napoca, in faţa agenţiei BRD, cu scopul de a ridica o saltea de la microbuz, în partea stângă a autoturismului a parcat un autoturism marca Dacia, model Sandero, de culoare albastru, în interiorul căruia se aflau două persoane de sex bărbătesc, pe care nu le cunosc. Din partea dreapta faţă a autoturismului mai sus menţiorwt, a coborât un bărbat ce purta pe cap un batic, iar faţa până sub ochi o avea acoperită tot cu un batic negru, având o inălţime de aproximativ 1,90 m, constituţie atletică, care mi-a bătut în geam spunându-mi că este de la „Antidrog” si să îi deschid portiera din partea dreapta fată pentru a urca în  masină.

I-am deblocat uşa, acesta a urcat în autoturism, iar bărbatul s-a asezat pe scaun  pozitionându-se la 45 de grade către mine, având în mâna stângă un telefon de tip smartphone,  iar mâna dreapta o tinea pe centura pe care se afla un pistol.

Bărbatul mi-a zis că împreună cu celălalt bărbat , care a rămas la volanul autoturismul marca Dacia Sandero, fac parte din structura Antidrog si trebuie să îi spun unde sunt depozitate drogurile si să am grijă ce îi spun deoarece ei oricum ştiu adevărul. Acesta mi-a spus că vrea să mă ajute deoarece cunoaşte faptul că eu sunt mic în această organizaţie şi el doreşte să ajungă la cei din conducere. (….)

Tot timpul bărbatul a vorbit cu mine pe un ton poruncitor, arogant, superior a tinut mâna pe pistol, creându-mi o stare de temere şi aflându-mă astfel în imposibilitatea de a coborî din masină sau de a avea libertatea de mişcare. (…)

I-am spus din nou acestuia că nu am făcut nimic, nu am nimic de ascuns si că ei sunt într-o eroare. După aceasta, bărbatul m-a întrebat dacă îl cunosc pe un anume Sfârlea Torino, i-am zis că da şi că este prieten cu asociatul meu, Marius Foghiș, în continuare i-am sustinut că este într-o gravă eroare deoarece asociatul meu Marius Foghiș este prieten cu Sfârlea Torino si nu eu. Acesta mi-a solicitat să îl sun pe Sfârlea Torino si să îi spun să vină în locul în care ne aflam. I-am răspuns că nu am numărul de telefon al lui Torino pentru că eu nu sunt prieten cu el ci doar asociatul meu Marius Foghiș

in acest context, mi-a solicitat să îl contactez telefonic pe asociatul Marius Foghis să vină el la aceasta locatie, lucru pe care l-am si făcut. Asffel, Marius Foghis mi-a spus că nu se află în oraş că ajunge la sediul firmei într-o oră am stabilit că ne vedem la hală.  (….)

Când a venit Torino, bărbatul mi-a spus pe un ton autoritar să cobor din masină si sa îi spun lui Torino să urce. Acesta s-a urcat în masină, iar eu am coborât şi am asteptat în faţa masinii preţ de aproximativ 10-15 minute. Până să cobor din masină, bărbatul m-a avertizat din nou spunându-mi “Ai grijă ce faci, să nu faci vreo prostie si lasă telefonul în masină ! ” (..)

Concomitent, Torino împreună cu acel individ au coborât din autoturismul meu, Torino a venit spre mine, iar individul în cauză ne-a spus pe un ton ameninţător “Treaba voastră ce faceti,  o să vedeti ! ” si a plecat către Sandero. Lângă noi a venit şi Foghiș, iar Torino mi-a spus mie “Nu-ţi face nicio problemă, nu sunt implicat în nimic… nu v-am creat nimic, e un bluff” in continuarea discuţiei, Torino ne-a spus că individul în cauză i-a solicitat suma de 200.000 de euro, însă nu mi-a precizat niciodată motivul sau ce reprezintă această sumă de bani.”, a declarat Pisaltu, potrivit referatului de arestare a lui Șipoș.

Comments

comentarii

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna august, premierele „De cealaltă parte a lumii”, „Povestea urșilor panda” și spectacolul cadou „Această beznă feroce”.... Citește mai mult
Luni, 2 August, în curtea spitalului Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a avut loc concertul de muzică clasică „Muzica vindecă” din cadrul turneului NEW HOPE 2021.... Citește mai mult
Începând de luni, 2 august, Cluj-Napoca emite şi cărţi de identitate electronice. Prin acest proiect pilot vor fi emise 5.000 de cărţi de identitate electronică.... Citește mai mult
Meteorologii au anunțat un cod roșu de furtuni pentru mai multe localități din județul Cluj.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!