fbpx

Sesizarea din oficiu din dosarul fostului comisar Liviu Șipoș a pornit de la Sharpele și Groșan

Sesizarea din oficiu a IGPR – Serviciul de combarere a criminalității organizate, de la care s-a ajuns la arestarea fostului șef de la Antidrog Cluj, Liviu Șipoș, i-a vizat pe Cosmin Pop, zis Sharpele nebunu, și pe Adrian Groșan. Primul a fost arestat și este anchetat în dosarul ”proxeneți-șeici din Dej”, însă Groșan, care potrivit DIICOT ar fi acționat la instigarea lui Șipoș, nici măcar nu a fost propus pentru arestare sau audiat.

Organele de cercertare penală din cadrul IGPR – DCCO – Serviciul de combarere a grupurilor de criminalitate organizată s-au sesizat din oficiu, în 1 martie 2020, cu privire la faptul că numiții Cosmin Sorin Pop, alias Sharpele, Adrian Groșan și alte persoane ar fi constituit un grup infracțional în vederea comiterii infracțiunilor de proxenetism și șantaj. Activitățile infracționale ar fi fost comise în Cluj-Napoca, dar și în alte state precum Marea Britanie, Italia, Franța, Elveția și Emiratele Arabe Unite.

După arestările de la Dej pentru proxenetism, din informațiile Clujust, anchetatorii au ajuns la concluzia că există un alt nucleu al grupării, coordonat de Liviu Șipoș, care ar supraveghea ilegal oameni de afaceri pentru a-i șantaja. Potrivit surselor noastre, chiar în referatul cu propunerea de arestare a lui Șipoș, scrie că un rol important în acest sens îl avea numitul Adrian Groșan. Despre acesta se spune în comunicatul DIICOT că l-a amenințat cu arma pe un angajat al lui Vladimir Sfârlea Torino, persoană vătămată în dosar. Groșan are mai multe dosare penale la activ pentru infracțiuni violente, însă, în mod ciudat, asupra lui nu există nicio măsură preventivă. Șipoș susține că nici nu îl cunoaște pe Groșan. Potrivit comunicatului DIICOT, activitatea infracțională începe în decembrie 2019.

Alături de fostul polițist Liviu Șipoș, au mai fost arestați preventiv alți trei inculpați: Cosmin Zahiu, Nicolae Neagu și Emil Lupea. Aceștia mai au calea contestației la arestare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns