fbpx

Examenul pentru avocatură, din Noile Coduri

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat hotărarea nr. 961  privind tematica disciplinelor “Drept penal” și “Drept procesual penal” pentru examenul de primire în profesia de avocat. Cele două discipline vor avea în vedere Noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009) și Noul Cod de procedură penală (Legea nr. 135/2010), precum și legile de punere în aplicare ale acestora.

Hotărârea nr. 961 a UNBR

In conformitate cu prevederile art. 17 alin. (1) – (4), art. 18 alin. (1) si (5), art. 66 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 07 februarie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare (denumita in continuare “Lege”) si art. 33 – 37, art. 291 – 296 din Statutul profesiei de avocat, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011,

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, întrunit in sedinta din 27 martie 2014,

HOTARASTE:

Art. 1. – Tematica disciplinelor “Drept penal” si “Drept procesual penal” pentru examenul de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice va avea in vedere Noul Cod penal (Legea nr. 286/2009) si Noul Cod de procedura penala (Legea nr. 135/2010) si legile de punere in aplicare ale acestora.

Art. 2. – In vederea aprobarii tematicii de examen de catre Consiliul UNBR in proxima sedinta a Consiliului, se mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R. sa procedeze la elaborarea tematicii la disciplinele Organizarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual civil, cu consultarea Consiliului Stiintific al I.N.P.P.A..

Art. 3. – Prezenta Hotarare se publica pe paginile de web ale U.N.B.R., I.N.P.P.A. si se va comunica centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. si tuturor barourilor.

 

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina