Acasă » ȘTIRI » Evaziune de 2,5 milioane euro cu mașini second hand, trimisă în judecată de DNA Cluj

Evaziune de 2,5 milioane euro cu mașini second hand, trimisă în judecată de DNA Cluj

Procurorii DNA Cluj au trimis în judecată administratorul unei firme care vindea mașini second hand, acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la 2,5 milioane euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Cosmin Sebastian Dumitraș, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, (38 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”În perioada ianuarie 2008 – februarie 2011, inculpatul Dumitraş Cosmin Sebastian, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în mod repetat, a omis  în tot sau în parte, să evidenţieze, în actele contabile şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate (vânzări de autoturisme second hand, achiziționate din țări membre ale Uniunii Europene) şi veniturile realizate, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu total de 10.552.195,79 lei (echivalent a 2.552.594,21 euro).”

Concret, inculpatul nu ar fi evidenţiat, colectat, declarat şi plătit TVA aferentă operaţiunilor comerciale şi veniturilor realizate în realitate de către firma pe care o administra.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două bunuri imobile ce aparţin inculpatului Dumitraş Cosmin Sebastian. Acesta este patronul firmei Fast Seb Auto SRL din Cluj-Napoca.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză .

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina