fbpx

ELSA Cluj-Napoca organizează Săptămâna Juridică

Astăzi începe evenimentul ”Săptămâna Juridică” organizat de asociația ELSA Cluj-Napoca. Acest eveniment este unul complex, care are ca scop contribuirea la educația juridică a tinerilor juriști. Astfel, prin organizarea a trei discuții în plen, a unei cafenele juridice, a unei prespective juridice și a unui concurs de procese simuate,  membrii ELSA Cluj-Napoca încearcă să ofere viitorilor juriști un cadru în care aceștia îșî pot completa cunoștințele juridice.

Evenimentusaptamana juridical debutează cu discuția în plen susținută de Lect. univ. dr. Sergiu Golub, care va vorbi studenților despre ”Reprezentarea Legală a Persoanei Juridice”. Discuția va avea loc în amfiteatrul A. Ionașcu din incinta Facultății de Drept al Univ. Babes-Bolyai, la ora 13:00.

Marți va avea loc discuția în plen cu tema ”EVAZIUNEA & FRAUDA FISCALĂ: Reflecții asupra necesității reformei legislației” . Speakerul acestui eveniment va
fi Lect. univ. dr. Cosmin Costas. Evenimentul va începe la ora 17:00, în Aula Magna din sediul central al Univ. Babes-Bolyai.

Ziua a treia continuă cu cafeneaua juridică, care îl va avea ca invitat pe dl. procuror Rareș Ciaușu. Acesta va aborda tema ”Rolul procurorului in cadrul procesului penal”. Evenimentul va avea loc într-un cadru informal, în cafeneaua Cafenoar, miercuri de la ora 18:00. Locurile la acest eveniment sunt limitate, iar cei care doresc să participe trebuie sa plătească o taxă de participare de 5 lei.

Săptămâna juridică continuă cu Perspectivele Juridice pe tema ”Diplomație”. Invitații la acest eveniment sunt: Conf. univ. dr. Valentin Naumescu ( Consul General în cadrul Consulatului General al României la Toronto) , Benoit Bavouset (directorul Institutului Francez), Kai Frithjof Brand-Jacobsen (director la Department of Peace Operations). Evenimentul va începe la ora 12:00 în amf. A. Ionașcu, din Facultatea de Drept-Univ. Babes-Bolyai.

Vineri, de la ora 12:00 în amf. A Ionascu,  Asist. univ. dr. Lucian Criste va vorbi despre ”Supravegherea tehnica in cadrul procesului penal”.

Sămbătă și duminică va avea loc  Concurul Național de Procese Simulate ”Traian Pop”. Concursul se va desfășura la Curtea de Apel, de la ora 10:00 și va da ocazia studenților din întreaga țară să-și pună în practică cunoștințele teoretice.

Nu în ultimul rând, ELSA Cluj-Napoca organizează Balul Juriștilor, unde sunt așteptați profesorii Facultății de Drept, colaboratorii asociației, studenții de la drept și toți juriștii orașului care vor să cunoască membrii organizației. Balul va avea loc sâmbătă la Restaurant Boema.

De asemenea, în paralel se desfășoara campania caritabilă ” Un Zâmbet în dar de Sărbători”. Astfel, dacă doriți să îi ajutați pe copiii defavorizați de la Școala Gimnaziala Traian Dârjan, o puteți face aducând haine sau jucării la evenimentele din cadrul Săptămânii Juridice.

Mai multe detalii, pe www.facebook.com/ELSAClujNapoca

Comments

comentarii

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a fost amânat 3 săptămâni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns