fbpx
Deținutul Dan Voiculescu alături de Victor Ponta

Aproape toți pușcăriașii de la Gherla l-au votat pe Ponta cu gândul la amnistie. Degeaba

Deși Iohannis a câștigat la secțiile unde a fost arondat Penitenciarul, voturile din urnele mobile în care au votat pușcăriașii au fost în proporție de 93,5 % pentru Victor Ponta. În timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis a cerut în repetate rânduri să nu fie votată legea amnistiei și grațierii ținută la sertar de PSD.

Am arătat într-un articol anterior, în baza statisticilor oficiale de la Biroul Electoral Județean, că Klaus Iohannis a câștigat la cele două secții de votare din Gherla, la care a fost arondat Penitenciarul, spre deosebire de turul I. De la cele două secții au fost trimise două urne mobile în care au votat pușcăriașii cu drept de vot. Nu există o situație oficială strict a voturilor acestora, dar numărătoarea paralelă a PSD și ACL, cu ajutorul oamenilor pe care i-au avut în acele secții de votare, arată discrepanță uriașă între preferințele deținuților și cele ale oamenilor ce au votat pe listele permanente la cele două secții.

Astfel, potrivit numărătorii PSD, la secția 227 s-au primit 230 de buletine de vot în urna specială de la Penitenciar, iar 219 erau pentru Victor Ponta. Iar la secția 228,  din 220 de voturi ale deținuților, 202 erau petru Ponta. Per total, potrivti acestei numărători, Ponta a fost votat de deținuți în proporție de 93,5 %. Numărătoarea paralelă a ACL confirmă datele celor de la PSD.

Amintim că pe timpul campaniei electorale dintre cele două tururi, Klaus Iohannis a hulit proiectul legii amnistiei și grațierii și i-a cerut, în repetate rânduri, lui Ponta să le spună parlamentarilor PSD să pice legea, cu ajutorul celor din PNL.

Legea amnistiei şi graţierii este cea care a dus la episodul numit “Marţea Neagră”, din decembrie 2013, când proiectul a fost dezbătut, pe şest, în cadrul comisiei juridice. Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, care s-a născut în februarie 2013, încă trenează la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, fără a face niciun pas în faţă, niciun pas în spate, asta deşi liderii ACL au cerut, în mai multe rânduri, respingerea proiectului.

În 27 octombrie, liderii PDL şi PNL au cerut, din nou, reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, însă pesediştii au votat împotrivă, iar propunerea a fost respinsă. Deputaţii PDL şi PNL au pregătite pe bănci mai multe foi pe care scrie “Ponta, când îl graţiezi pe Voiculescu?”, în semn de protest că PSD ţine la sertar legea.

După ce a pierdut alegerilor, Victor Ponta a declarat că va cere parlamentarilor PSD să voteze împotriva proiectului legii amnistiei.

Comments

comentarii

În perioada 25-26 mai, pădurile de lângă Feiurdeni și Pădureni vor găzdui concursurile de orientare în alergare pentru Trofeul Transylvania Open.... Citește mai mult
75 de elevi clujeni vor participa luni, 27 mai, la Concursul Interjudețean „THE BRITISH FACTORY”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns