fbpx
Acasă » ȘTIRI » Dosarul ISCTR Cluj, strămutat la Alba de către judecători vestiți de la ICCJ

Dosarul ISCTR Cluj, strămutat la Alba de către judecători vestiți de la ICCJ

Dosarul ”ISCTR Cluj”, ajuns în faza de apel, a fost strămutat la Curtea de Apel Alba Iulia de către un complet de trei judecători vetiți de la Înalta Curte.

Fostul director al serviciului teritorial Cluj al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR), Rareș Pop, condamnat de Tribunalul Cluj la 4 ani și 4 luni închisoare în dosarul trimis în judecată de DNA Cluj, a fost cel care a cerut strămutarea, prin avocatul Radu Chiriță.

Dosarul a fost repartizat inițial la Curtea de Apel Cluj completului din care face parte fosta șefă DNA Cluj, Elena Botezan, care sa abținut.

Rareș Pop a invocat lipsa de impartialitate judecatorilor din curtea de apel Cluj, plus faptul ca dupa abtinere, dosarul a fost repartizat la un alt complet care a dispus masuri preventive pe parcursul procesului, respectiv Monica Sortan si Ana Covrig.

Curtea de Apel Cluj a trimis la dosarul de strămutare de la ICCJ referat de respingere a stramutarii, dar completul de trei jud a considerat ca cererea de stramutare e pertinentă.  “Mi se încălca dreptul la un proces echitabil la Curtea de Apel Cluj”, ne-a spus fostuș șef ISCTR CLuj.

Cei trei judecători de la ÎCCJ sunt Geanina Arghir, Ștefan Pistol (membri din completul care l-a condamnat pe Liviu Dragnea) și Oana Burnel, cea despre care strângea informații baronul PSD Constanța, Nicușor Constantinescu. Aceasta a promovat anul acesta la ÎCCJ de la CA București.

Vezi și

Condamnări în dosarul ISCTR. Rareș Pop, achitat de o infracțiune și condamnat la 4 ani și 4 luni închisoare pentru restul

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina