fbpx

Dolce si Gabbana, condamnati în apel pentru evaziune fiscală

Celebrii cretori de modă, Domenico Dolce și Stefano Gabbana au fost condamnați de către Curtea de Apel din Milano pentru evaziune fiscală, în ciuda faptului că procurorul a cerut acum achitarea lor.

Curtea de Apel din Milano i-a condamnat pe designerii Dolce și Gabbana la câte 1 an și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală de 200 de milioane de euro, după ce au vândut mai multe branduri unei firme Gado, pe care tot ei au înființat-o în Luxemburg.  Cei doi au cerut achitarea și au susținut că operațiunile au fost ”perfect legitime”. Alfonso Dolce, fratele designerului, a primit o pedeapsă de 1 an și două luni de închisoare. La fel și administratorul delegat al firmei, Cristiana Ruella.

“Nu am cuvinte, cuvinte. E” o hotărâre inexplicabiă “, a declarat Massimo Dinoia, avocatul lui Domenico Dolce și Stefano Gabbana, după verdictul. “Vom face apel, procurorul general și-a dat seama că nu era nimic”, a adăugat avocatul, referindu-se la cererea de achitare în privința clienților lui înaintată de procurorul Santamaria  Gaetano Amato din Milano.

Designerii vor ataca sentința la Curtea de Casație a Italiei. Dacă nici aceasta nu le va da dreptate, compania D&G este în pericol de a se închide. “Dacă am fi meritat sentinta, nu ar mai fi fost nimic de spus. Dar nu o meritam si, din nefericire, vom fi nevoiti sa inchidem afacerea”, a precizat Gabbana. “Da, o vom inchide. Ce vreti să facem? Nu putem gestiona situatia. Este imposibil”, a adăugat partenerul său de afaceri, Dolce.

În primă instanță, creatorii casei de modă D&G au fost condamnați la 1 an și 8 luni de închisoare. Cei doi au primit și o amendă de 350 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina