fbpx

Judecătorul Mustaţă şi grefiera Curea, arestaţi preventiv

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare, potrivit unei decizii luate de instanţă, în noaptea de marţi spre miercuri, la propunerea procurorilor DNA.

Decizia de arestare nu este definitivă, ea a fost deja contestată de avocatul judecătorului. Dosarul conţine 6 capete de acuzare printre care şi cele de luare de mită, trafic de influenţă şi organizarea într-un grup infracţional.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat că în acest dosar sunt urmăriţi penal şi Ion Boraciu şi Florian Alexandru.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Mustaţă, Boraciu şi Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

“În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile”, a arătat DNA.

STENOGRAME DNA

În convorbirile purtate în mediul ambiental la 11.04.2014 şi 16.04.2014, Mustață Stan , în contextul în care trecea în revistă toate dosarele penale aflate pe lista sa de şedinţă, le-a solicitat inculpaţilor BoraciuIon şi Alexandru Florian să noteze numele, prenumele şi adresa subiecţilor procesuali, în vederea contactării acestora, prilej cu care urma să li se transmită „oferta” judecătorului de caz, în schimbul unor sume de bani. Astfel, StanMustață le dicta adresele și numele inculpaților unde să se ducă să ceară bani:

  • „Uite, bă, Rupită, Aleea…., numărul …, bloc …, scara … sector 4”
  • „Cojocaru lu’ acesta, Cojocaru, strada……, sector 5”
  1. „Uite, mă, Pantelimon, strada….., a dat cu cuţitu’, tentativă la omor deosebit de grav. Îl cheamă LINCAN Ion”
  2. „Uite, bă, aici, toţi sunt din comuna …. A omorât un copil de 15 ani, cu maşina”, „Da, e definitivă la noi. Familia Coțoc, Coțoc, și Spânu și Burcea”
  3. „Burdoază Alexandru Nicolae, are fraudă… are fraudă informatică şi înşelăciune …[neinteligibil]… Bucureşti, sector 6 …[neinteligibil]… Aleea Istru …[repetă pronunţând literele]… «I… S… T… R… U…» Istru”
  4. „Ar merge, da, dacă găseşti, găseşte… P-ăsta n-ai de unde să-l găseşti …[neinteligibil]… P-ăsta dacă-l găseşti. Da’ mi-a… Azi mi-a dat Mariana planificarea la trei”.

Negocieri la WC

În ziua de 15.04.2014, fiind ascunşi în grupul sanitar al imobilului situat în Bucureşti, şos. Colentina, Mustață Stan, Boraciu Ion şi Alexandru Florian au discutat despre dosarul nr. 374/93/2014, privind pe Rupiță Petre. Judecătorul Mustață Stan şi-a amintit că era vorba despre dosarul cu „lăutarii ăia”, în care „I-a admis la fond. I-a mai redus” şi i-a solicitat inculpatului Alexandru Florian să noteze datele: „Florine, ia-ţi un pix!”. Cu prilejul acestei discuţii, Boraciu Ion a afirmat că „Îl ştiu p-ăsta, pe Rupiță”, „Rupiță, nu-i de-aicea, mă? Rupiță”, iar Alexandru Florian s-a interesat: „Ce sunt, ciorile alea?”, „Ăia cu care au fost arestaţi …[neinteligibil]…”.

Conversaţia a fost reluată în data de 16.04.2014, când, în interiorul aceluiaşi grup sanitar, judecătorul Mustață Stan a dictat adresa condamnatului Rupiță Petre: „Uite, bă, Rupiță, Aleea ….numărul ….., bloc…, scara… sector 4”, solicitându-i lui Alexandru Florian: „Interesează-te de ăsta!”, ocazie cu care a menţionat şi faptul că poate să dispună singur soluţia favorabilă, în complet unic: „Şi sunt singur. Are asta, cum îi spune? Aplicarea legii penale mai favorabile”.

 

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!