fbpx

Doi studenți de la UMF au murit în avionul doborât în Ucraina UPDATE

Doi studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie sunt printre cele 298 de victime din avionul doborât în Ucraina.

UPDATE ”Este vorba de doi studenți din anul II de la Facultatea de anca buzoianu UMF (1)Medicină Generală, linia engleză. Un tânăr cu cetățenie canadiană și o tânără cu cetățenie germană. Cei doi erau studenți foarte buni. Știu că mergeau cu avionul la un congres internațional. Transmitem condoleanțe familiilor”, a spus decanul facultății, Anca Buzoianu.

Tânărul provine dintr-o familie de români stabilită în Canada, iar el a venit în România, la Cluj, să studieze medicina. Tânăra din Germania era prietena lui.

cadire decanate UMF doliu
Conducerea UMF a arborat doliu pe sediul decanatelor

Ministerul Afacerilor Externe a precizat într-un comunicat că printre victime se află și un român cu dublă cetățenie.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines prăbuşit, joi, în estul Ucrainei, la 50 de kilometri de graniţa cu Rusia, a fost doborât, susţine vicepreşedintele american, Joe Biden. Statele Unite deţin informaţii certe că aparatul Boeing 777, cu 298 de oameni la bord, care plecase din Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost lovit în aer de o rachetă. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe român, printre pasageri s-a aflat şi un cetăţen român.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, urmare a  verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor, i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română.

Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

 Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines prăbuşit, joi, în estul Ucrainei, la 50 de kilometri de graniţa cu Rusia, ar fi fost fost doborât, susţine vicepreşedintele american, Joe Biden. Statele Unite deţin informaţii certe că aparatul Boeing 777, cu 298 de oameni la bord, care plecase din Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost lovit în aer de o rachetă. Rămâne de stabilit locul de unde a fost trasă.

În orice caz, datele adunate de serviciile secrete americane confirmă informaţiile prezentate de oficialii de la Kiev, care susţin că atacatorii au folosit o baterie sol-aer de tip BUK, ale cărui rachete pot ajunge până la o altitudine de 22.000 de metri. Iar avionul zbura la 10.000 de metri.

Încă de joi seară, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declara că doborârea cursei de pasageri a fost “un act terorist” şi îi acuza pe separatiştii proruşi din estul ţării.

Olanda a suferit cea mai grea pierdere: 154 de morţi. Potrivit France Presse, printre victime se numără şi 100 de specialisti în lupta anti-SIDA, care urmau să participe la o conferinţă.

OSCE va trimite o echipă de experţi la locul accidentului.

Mai multe companii aeriene, printre care Air France, British Airways sau Turkish Airlines şi-au suspendat zborurile în spaţiul aerian ucrainean.

Oficialii Malaysia Airlines au anunţat că avionul a dispărut de pe radar în spaţiul aerian ucrainean. Avionul zbura la o altitudine de 10.000 de metri, în momentul în care a început să coboare brusc, au precizat surse ucrainene.

Aparatul a căzut la Torez, lângă Şakhtersk, la 40-50 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Prăbuşirea s-a produs într-o zonă afectată de conflictul militar dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Kievul a acuzat chiar azi, în mod oficial, Rusia, că i-a doborât un avion de vânătoare Su-25, acuzaţie respinsă de Moscova.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina