fbpx
Penitenciarul Gherla

Doi arestați preventiv din Gherla au cerut înlocuirea măsurii pe motiv de COVID-19!

Doi inculpați acuzați de lipsire de libertate au cerut la Judecătoria Gherla înlocuirea măsurii arestului preventiv pe motiv de COVID-19. Instanța le-a respins cererea, atătând că ”nu există nicio legătură între pandemia de coronavirus și starea de arest în care se află inculpații”

”Solicitam respectuos inlocuirea masurii arestarii preventive cu o masura mai blanda avand in vedere pandemia existenta pe toate continentele de boala  COVID 19, provenita de la coronavirus .

Subsemnatii suntem inchisi in penitenciarul Gherla unde exista 783 persoane private de libertate la care se mai adauga si functionarii din penitenciar apartinand Ministerul Justitiei.

Subsemnatii suntem inchisi pentru o fapta de gravitate de redusa intrucat ne -am impacat cu persoana vatamata si aceasta la randui sufera din cauza faptului ca suntem arestati (suntem cumnati cu doamna P.A., care solicita respectuos clementa din partea instantelor).

De la momentul arestarii subsemnatului C.S. — 10 februarie 2020 – pana in prezent, numarul cazurilor de aproape s-a triplat”, se arată în cerere.

Instanța a precizat în motivarea respingerii cererii:

”Referitor la motivul invocat de inculpați, în sensul că, de la data arestării acestora s-a declarat pandemia de , instanța reține că, nu există nicio legătură între pandemia de coronavirus și starea de arest în care se află inculpații. În subsidiar, se poate reține că, din moment ce aceștia se află în penitenciar, riscul infectării lor este mai mic decât dacă ar circula liber. Este de notorietate că, bolile molipsitoare se răspândesc mai repede între persoanele care circulă dintr-un loc în altul decât în cazul celor care stau izolate”

Prin urmare, a respinge cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă  față de inculpații C.C și C.S

Cei doi sunt judecați pentru că l-ar fi ajutat pe fostul concubin al unei tinere din Bonținda să o răpească.

”În fapt, din materialul probator administrat în cauză s-a reținut că, în data de 27.09.2019, în jurul orei 07:55, inculpații C_.V, C.C C.S și C.M au obligat-o, prin constrângere fizică, pe numita P.A, care se afla în localitatea Bonțida, la magazinul mixt cunoscut sub denumirea “La Vivi”, să urce în autoturismul cu care se deplasaseră, tulburând prin violențele comise ordinea și liniștea publică, apoi au transportat-o pe persoana vătămată, împotriva voinței sale, în localitatea S.., unde a fost găsită de către organele de poliție în cursul serii.”, se arată în dosar.

Mama inculpaților de mai sus a fost trimisă în judecată ,în decembrie 2019, pentru că a încercat să le cumpere libertatea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns