fbpx

Mama unor inculpați arestați din Gherla a fost trimisă în judecată pentru că a vrut să le cumpere libertatea

Mama unor inculpați arestați pentru lipsire de libertate și tulburarea ordinii și liniștii publice a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Cluj pentru dare de mită. În concret. i-a oferit bani unui polițist pentru a obține punerea în libertate a fiilor.

”Inculpata C.G. i-a promis la diferite intervale de timp denunţătorului P.M.L, lucrător de poliţie în cadrul I.P.J. Cluj remiterea sumei de 10.000 lei, precum şi a altor bunuri, pentru ca funcţionarul public să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, să întârzie îndeplinirea acestora sau să efectueze acte contrare acestor îndatoriri, cu referire la un dosar penal în care acesta efectua acte de cercetare penală, cu scopul de a  preîntâmpina sau, după caz, de a sista privarea de libertate a fiilor majori ai inculpatei.

În cauză s-au efectuat de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, context în care faţă de inculpată s-a dispus măsura controlului judiciar.

Ancheta penală a fost finalizată prin întocmirea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a inculpatei C.G. pentru faptele descrise mai sus, sens în care, la 29.11.2019 a fost sesizat Tribunalul Cluj.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Inculpata Georgeta Covaci a vrut să intervină pentru fiii ei, arestați de către Judecătoria Gherla în 4 octombrie, după cum se arată în minuta de mai jos:

”În temeiul articolului 223 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla şi, în consecinţă: 1. Dispune arestarea preventivă a inculpatului COVACI VASILE, cetăţean român, necăsătorit, fără studii, fără ocupaţie, cu domiciliul în , fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen., şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a) şi d) C.pen. şi art. 38 alin. (2) C.pen. Pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.10.2019, până în data de 02.11.2019, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului COVACI CONSTANTIN, născut în data de , cetăţean român, căsătorit, fără studii, fără ocupaţie, cu domiciliul în , fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen., şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a) şi d) C.pen. şi art. 38 alin. (2) C.pen. Pe o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a măsurii faţă de inculpat.. Dispune arestarea preventivă a inculpatului COVACI SAMUEL, cetăţean român, necăsătorit, fără studii, fără ocupaţie, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen., şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a) şi d) C.pen. şi art. 38 alin. (2) C.pen. pe o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a măsurii faţă de inculpat.”

Între timp au fost trimiși în judecată, menținându-se starea de arest preventiv. În dosar este parte vătămată o femeie.

Comments

comentarii

CFR Cluj a câștigat vineri seară cu scorul de 4-0 (0-0), meciul împotriva echipei Dinamo București, în etapa cu numărul 27 din Superliga. Adrian Mutu a explicat că nu este întâmplător, ci în urma strategiei adoptate.... Citește mai mult
Vremea va fi călduroasă la Cluj-Napoca în acest sfârșit de săptămână. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!