fbpx

Iohannis anunță carantina totală în România!

Președintele Româniai Klaus Iohannis a anunțat de puțin timp că recomandările din Ordonanța militară nr.2 devin obligații.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, după ședința de la Cotroceni, că vor urma noi restricții în contextul crizei de .

„Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente”, a spus Iohannis.

Astăzi se va pubica o nou ordonanță militară în Monitorul Oficial, iar măsurile se vor aplica de mâine seară (25 martie)

De asemenea, Armata va suplimenta forțele de ordine în stradă.

Recomandările care devin obligații

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Vezi și

Cum arată declarația și adeverința cu care vom putem ieși din casă după ora 22

Comments

comentarii

Lasă un răspuns