fbpx

Doar Crin Bologa a primit aviz pozitiv de la CSM dintre cei trei procurori propuși șefi la marile parchete

În ciuda faptului că a fost ”purecat” cu întrebări chiar și despre nunta fiicei lui de către membrii Secției de procurori din cadrul CSM, procurorul Crin Bologa i-a convins cu răspunsurile lui și este singurul dintrei cei trei procurori propuși șefi la marile parchete care a primit aviz pozitiv.

Biroul de informare publică din cadrul CSM a comunicat următoarele:

”În data de 11 februarie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiției de numire în funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, astfel:

  • doamna GABRIELA SCUTEA pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – aviz negativ;
  • domnul CRIN NICU BOLOGA pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – aviz pozitiv;
  • doamna GIORGIANA ELENA HOSU pentru funcția de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – aviz negativ;”

În cadrul interviului, Bologa a fost întrebat despre chestiuni delicate care au apărut în presă: NUP primit de afaceristul Arpad Paszkany, un caz de omor nesoluționat din 1999 și strămutarea dosarului în care era inculpat tatăl băiatului cu care s-a căsătorit fiica lui.

”Dosarul lui Arpad Paszkany nu a fost soluționat de mine. Eu am început urmărirea penală, nu am mai apucat să termin pentru că am plecat, era cu prejudiciu de milioane euro. Dosar închis în două luni de la plecarea mea, în  martie 2008”, a spus Bologa

Legat de cazul de omor a spus: ”Nu eram de serviciu. Am intrat în contact cu acel dosar dupa 3 ani, cu propunere de la poliție de NUP. Am cerut o noua expertiza de la INML si am ajuns la concluzia dupa 4 ani de la fapta, sa o incadrăm corespunzător. Nu fost găsit autorul”

În ce privește nunta fiicei lui, a precizat: ”Nu vreau sa intru in amanunte. S-a cerut strămutarea si s-a decis de CA Cluj nu din cauza nuntii, ci pentru ca inculpatii au cerut din cauza presiunii mediatice. Judecatorul de caz nu a fost la nunta, procurorii au fost la nunta, dar nu toti. Cand am aflat ca fiica s-a cunoscut cu baiatul la concurs de chimie, am facut cerere să fie preluat dosarul la Cluj”

Referitor la acest ultim subiect, Clujust a publicat faptul că, pe lângă inculpați, și Parchetul Curții de Apel Cluj a cerut strămutarea, iar motivele se refereau chiar la căsătorie.

Căsătoria dintre fiica unui procuror și fiul unui inculpat are urmări juridice neprevăzute în Codul de procedură penală

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!