Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » DNA nu a vrut să-l audieze, dar Romsilva l-a sancționat pe un șef de ocol silvic, fost deputat

DNA nu a vrut să-l audieze, dar Romsilva l-a sancționat pe un șef de ocol silvic, fost deputat

Fostul director al Direcției Silvice Maramureș și fost deputat, Pavel Horj, a fost suspendat din funcția de șef al Ocolului Silvic Dragomirești pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu în ce privește exploatarea materialului lemnos. Numele lui Horj apărea într-un dosar DNA privind un posibil abuz în serviciu, clasat recent, în care procurorul nici măcar nu a vrut să-l audieze.

Sursele Clujust au precizat că șefului Ocolului Silvic Dragomirești din Maramureș, Pavel Horj, fost deputat PNL în perioada 2008-2012, a fost suspendat din funcție. La solicitarea Clujust.ro, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au confirmat informația:

”În urma unui control tematic derulat la Ocolul Silvic Dragomirești, din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au fost reținute în sarcina șefului de ocol nerespectarea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu stabilite în fișa postului, nerespectarea art. 8 din Regulamentul de pază a fondului forestier și a prevederilor Instrucțiunilor privind termenele, modalitățile și perioadele de colectare, scoatere și transport al materialului lemnos.

Consiliul de Disciplină din cadrul Direcției Silvice Maramureș a propus menținerea sancțiunii stabilită prin raportul de control al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, aplicându-se sancțiunea de retrogradare din funcție, pe o perioadă de șase luni, a domnului Pavel Horj, șef al Ocolului Silvic Dragomirești. Sancțiunea a intrat în vigoare la 2 mai 2018.”, se arată în răspunsul Romsilva.

Amintim că numele lui Pavel Horj a apărut în dosarul DNA Baia Mare, în calitate de fost director al Direcției Silvice Maramureș, cu privire la defrișări masive din urmă cu mai bine zece ani. Procurorul Ioan Ulici, care între timp și-a dat demisia din DNA, a apreciat că nu se impune audierea lui Horj pe motiv că au fost administrate suficiente mijloace de probă. Un alt dosar privind infracțiuni de abuz în serviciu, neglijență în serviciu și fals este în lucru la Parchetul Judecătoriei Vișeu de Sus.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina