Acasă » ȘTIRI » DNA Cluj l-a trimis în judecată pe pădurarul care a încercat să cumpere bunăvoința unui procuror

DNA Cluj l-a trimis în judecată pe pădurarul care a încercat să cumpere bunăvoința unui procuror

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe pădurarul care a încercat să cumpere bunăvoința unui procuror din Dragomirești cu 20.000 de euro. În același dosar va fi judecat și un complice al celui acuzat de dare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gheorghe Tomoiagă, pădurat în zona Borșa, Maramureș, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, și în stare de libertate, a inculpatului Grigore Andreica cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, prin intermediul inculpatului Andreica Grigore, unui procuror, suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele primului) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic.

În același context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro, oferind suplimentar suma de aproximativ 2.000-3.000 de euro precum și remiterea de material lemnos pentru construcția unei case.”

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Citiți mai jos despre inculpatul Tomoiagă și fratele acestuia.

DNA Cluj a atins, cu noroc, o parte din mafia lemnului din Borșa, Maramureș

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina