fbpx

Direcția de Finanțe a încercat să pună frână CFR-ului spre Lausanne

Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca s-a împotrivit, în calitate de creditor, ca FC CFR 1907 SA să încheie contracte cu avocați pentru reprezentarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Cu toate acestea, contractele au fost încheiate cu votul a trei din cei cinci menbri ai comitetului creditorilor.

Comitetul creditorilor de la societatea FC CFR 1907 Cluj SA s-a întrunit în 7 iulie la sediul administratorului judiciar de pe Calea Turzii. Comitetul de creditori este format din cinci membri: – Banca Transilvania SA – preşedinte; – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca; – Evesham Holdings LTD; Ciprian Deacn și PP Protect SRL.

Pe ordinea de zi a fost aprobarea încheierii a trei contracte de aproape 80.000 de euro de asistență juridică cu avocați din Cluj, Italia și Elveția, despre care CLUJUST a scris AICI. Banca Transilvania, off-shoreul Evesham Holdings, apropiat de Ștefan Gadola și Arpad Paszkany, și PP Protect a lui Teodor Pop Pușcaș au votat pentru încheierea contractelor.  Fotbalistul Ciprian Deac a comunicat o poziţie scrisă, fără a arăta însă în mod expres dacă aprobă sau nu punctele aflate pe ordinea de zi. Singurul membru în comitetul creditorilor care s-a împotrivit a fost Direcția de Finanțe, invocânt același motiv la fiecare refuz.

”Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, membru al Comitetului Creditorilor: o cu privire la punctul 1 înscris pe ordinea de zi, nu aprobă încheierea unui Contract de Asistenţă Juridică între debitoare şi Cabinet Avocat Radu Catană, întrucât onorariul solicitat de acesta este foarte mare şi nu s-au prezentat alte oferte şi nici dovada că s-au făcut demersuri pentru alegerea unei oferte avantajoase.

Cu privire la punctul 2 înscris pe ordinea de zi, nu aprobă încheierea unui unui Contract de Asistenţă Juridică între debitoare şi Societatea de Avocatură Libra Law, întrucât onorariul solicitat de acesta este foarte mare şi nu s-au prezentat alte oferte şi nici dovada că s-au făcut demersuri pentru alegerea unei oferte avantajoase.

Cu privire la punctul 3 înscris pe ordinea de zi, nu aprobă încheierea unui unui Contract de Asistenţă Juridică între debitoare şi Cabinet Avocat Ettore Mazzilli, întrucât onorariul solicitat de acesta este foarte mare şi nu s-au prezentat alte oferte şi nici dovada că s-au făcut demersuri pentru alegerea unei oferte avantajoase.”, se arată în procesul verbal al comitetului creditorilor.

Potrivit legii insolvenței, era nevoie de majoritate simplă, astfel că s-a aprobat încheierea contractelor. ”Raportat la art. 51 alin. (4) din Legea 85/2014, în temeiul căruia: „Deciziile comitetului creditorilor se iau cu majoritatea simplă din totalul numărului de membri ai acestuia.”, şi la faptul că şi-au exprimat punctul de vedere cu privire la ordinea de zi toţi membrii Comitetului Creditorilor, administratorul judiciar constată că sunt îndeplinite condiţiile pentru legala desfăşurare a şedinţei, şi că cele 3 hotărâri de mai jos, au fost luate cu 3 voturi favorabile din cele 5 exprimate”, se precizează în procesul verbal.

CFR Cluj va merge la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne pentru a contesta decizia FRF de a o depuncta cu 6 puncte sezonul viitor.

Comments

comentarii

Zilele Clujului încep joi, 30 mai. Clujenii vor avea parte de un show de excepție în Piața Unirii.... Citește mai mult
Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns