fbpx

Deputatul Steluța Cătăniciu a pierdut definitiv procesul cu ANI

Deputatul de Cluj, Steluța Cătăniciu, de profesie avocat, a pierdut, definit, procesul cu Agenția Națională de Integritate. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, astăzi, recursul împotriva deciziei de la Cluj ca nefondat.

ÎCCJ a respins recursul deputatului ALDE Steluța Cătăniciu, cea care a pus-o la punct pe Cristina Guseth la audierea în comisii, împotriva deciziei Curții de Apel Cluj, care rămânde definitivă. La termenele anterioare de la ÎCCJ, părea că procesul merge în favoarea Steluței Cătăniciu:

Încheiere din 17.09.2015: ”Admite în principiu recursul declarat de Cătăniciu Steluţa Gustica împotriva Sentinţei nr. 611 din 30 decembrie 2013 pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Fixează termen de judecată pe fond a recursului la 10 noiembrie 2015, cu citarea părţilor. Pronunţată în camera de consiliu astăzi 17 septembrie 2015.”

Încheiere din 10.11.2015: ”Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Amână pronunţarea la 24.11.2015.”

In decembrie 2013, un judecator de la Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu, faţă de raportul Agenţei Naţionale de Integritate, care stabilise că se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primariei Cluj-Napoca. Mai exatct, când ocupa funcția de consilier local clujean și, în același timp, a reprezentat în instanță o societate comercială pentru care și-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalității clujene.

Raportul întocmit de inspectorii ANI arată că “s-a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Cătăniciu Steluța, întrucât, în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Județul Cluj, a participat, la data de 07.04.2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a Societății Cooperativa Meșteșugărească Foto Optica din Cluj-Napoca.

În urma deciziei definitive, Cătăniciu riscă diminuarea indemnizației de deputat. În lege, nu există sancțiunea excluderii pentru parlamentarii aflați în conflict de interese, ci doar pentru cei declarați incompatibili.

”Mi se poate diminua indemnizația cu maxim 10 % timp de 3 luni. Potrivit statutului deputaților, conflictul de interese e o abatere discilinară mai putin grava decat incompatibilitate. Nu mă așteptam la această decizie. Anterior, s-a admis in principiu recursul, a fost excepția la Curtea Constituțională, care constatese că expresia ”raporturi comerciale” e neconstituțională căci e prea generală. Acelasi lucru era in dosar. Probabil asta e soarta mea să fiu câmp tactic”, a declarat Cătăniciu pentru Clujust.ro. Aceasta așteaptă o decizie a Curții Constituționale la o altă excepție, care i-ar putea da drept să ceară revizuirea deciziei definitive.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina