fbpx

Deputatul Adrian Gurzău, sub control judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, astăzi, cererea DNA de arestare preventivă a lui Adrian Gurzău şi a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Deputatul PMP este acuzat de trafic de influenţă legat de favorizarea societăţii Carpatica Asig la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

DNA poate ataca cu contestație hotărârea luată astăzi de judecătorul de drepturi și libertăți de la Înalte Curte.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, între Adrian Gurzău și Angela Toncescu, la momentul respectiv membru, apoi președinte al CA al SC Carpatica Asig SA, ar fi survenit o înțelegere, în sensul întocmirii unui contract de prestări servicii între firma parlamentarului WSC Invest și societatea de asigurări. În schimb, deputatul ar fi intervenit pe lângă membri ai conducerii ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Carpatica si să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a societății de asigurări.

În dosar, procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a alte trei persoane: Angela Toncescu, Dan Hosu și Ion Sorin Tatu. Judecătorii ICCJ au respins solicitarea DNA, iar cei trei inculpați vor fi cercetați sub control judiciar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns