fbpx

De ce a preferat o tânără avocată din Baroul Cluj să devină judecător INTERVIU

Clujust.ro a stat de vorbă cu avocata Dana Pop, în vârstă de 30 de ani, care este unul dintre cei doi avocați din Baroul Cluj care au reușit la concursul de admitere în magistratură din această toamnă. Pop are cea mai mare medie dintre cei 27 de candidați care au trecut cu bine concursul.

Dana Eugenia Pop a intrat în Baroul Cluj în 2012, dar spune că nu s-a regăsit în această profesie. A încercat să intre în magistratură și în primăvară, dar atunci nu a trecut de interviu. La concursul recent a avut cea mai mare medie după probele scrise și a fost admisă și la interviu. Apoi a trecut testarea psihologică și și-a exprimat opțiunea pentru un post la Judecătoria Satu Mare, oraș de unde este originară. Având în vedere media ei și faptul că sunt doar 27 de candidați admiși pentru cele 61 de posturi, sunt șanse foarte mari să ajungă unde dorește. Până atunci puteți citi un scurt interviu cu tânăra viitoare judecătoare:

Clujust: Cum a fost concursul?

Dana Pop: E un examen dificil, dar îmi doresc mult să fiu judecător, motiv pentru care am încercat sa fac tot ce tine de mine pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.

Clujust: De ce ai dorit sa schimbi profesia?

Dana Pop: Mi-am dorit sa schimb pentru ca, in urma experienței acumulate ca avocat, am realizat ca prefer sa am un rol imparțial intr-un litigiu, sa privesc lucrurile in ansamblu, sa nu ma situez doar de o parte sau alta a conflictului.

Clujust: Cum a fost viata de avocat?

Dana Pop: Toate profesiile juridice cred ca au frumusetea lor, iar avocatura nu reprezinta o excepție, dar eu nu m-am regăsit in aceasta si nu ma vedeam practicând in continuare avocatura.

Dar ce te-a nemultumit?

Nu pot sa iti numesc exact un anumit aspect care m-a nemulțumit. După cum am menționat, nu m-am regăsit in avocatura și am dorit sa fac o schimbare in acest sens, spre ceea consider eu ca mi-ar aduce mai multă împlinire pe plan profesional.

Cum a fost interviul? De ce crezi ca acum ai trecut, iar data trecuta nu? Multi au picat la această probă și acum.

M-am raportat altfel la întregul examen, nu doar la proba interviului. Au un rol important atât odihna, cât și relaxarea înainte de aceasta etapa, pentru a putea da randament. Pe mine m-a ajutat prima experiența pentru a privi aceasta proba intr-o maniera mai relaxata și a realiza ca membrii comisie sunt niște persoane care urmăresc sa selecteze cei mai potriviti candidați pentru a deveni magistrați.

Si care sunt cei potriviti?

Cei care indeplinesc cerințele profilului de magistrat.

Care este in opinia ta acest profil?

O persoana echilibrata, care sa aibă o gândire independentă și critică, o persoana integra și conștientă de realitățile sociale.

Comments

comentarii

Un comentariu

 1. Earata (partial)
  Raspuns 2: Pt. ca am esuat in avocatura
  3: Bine, dar mi-am dat seama ca nu pot trai doar cu banii de la parinti. Altfel, m-am saturat sa nu lucrez nimic, doar sa-i car geanta sefului meu.
  am realizat ca degeaba esti frumoasa, ai botox in buze si te zugravesti cu toata puterea de care esti capabila pe fata, nu e suficient totusi.
  Trebuie sa te implici in meserie, iar eu sun prea prea ca sa ma aflu’n treaba cu oricine.
  4: Cum spuneam mai sus, faptul ca eram apreciata doar pentru fizicul meu, doar la evenimente, dar profesional eram ignorata.
  5: Interviul? Domne am avut noroc chior. Eu ca orice doamna respectabila sunt o fire mai im(ex)ploziva care ma aprind usor si mi-a fost un pic mai greu.
  Dar iti dai seama ca de la 6.90 in primavara la 7.02 acuma nu aveam ce sa schimb. Doar ca Furtuna a fost de partea mea.
  Si inca ceva: de ce tot imi pui intrebari ajutatoare?
  Putin respect totusi sunt prima pe tara.
  Astea sunt raspunsurile adevarate ale candidatei, dar din greseala au fost putin modificate, in partile esentiale.

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina