Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Danileț despre Tudorel Toader: ”pentru o asemenea afirmație un student în anul III la Drept ar pica examenul de procedură penală”

Danileț despre Tudorel Toader: ”pentru o asemenea afirmație un student în anul III la Drept ar pica examenul de procedură penală”

Judecătorul Cristi Danileț a taxat dur pe Facebook o declarație a ministrului Justiției, Tudorel Toader, din această dimineață, făcută în contextul concursului pentru funcția de șef al DNA.

Întrebat ce ar trebui să îmbunătățească noul șef DNA, ministrul a declarat că parchetul anticorupție nu ar trebui să mai facă Justiție selectivă. “Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal”, a declarat Tudorel Toader fără să nominalizeze.

Reacția lui Cristi Danileț: “Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal” – pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală.

Astfel: orice arestat este nevinovat, căci motivele de arestare preventivă sunt altele decât cele de condamnare; orice trimis în judecată este nevinovat până la sfârșitul procesului; întotdeauna vor fi vinovați netrimiși in judecată, cât timp exista cazuri neraportate sau care nu pot fi probate.
In fine, afirmația de mai sus este cu atât mai gravă cu cât ea este făcută în plina procedura de selectare a unui procuror șef: asta pentru că vinovăția o stabilește un judecător, întotdeauna și în orice stat, nicidecum un procuror”

Amintim că Tudorel Toader i-a fost profesor lui Danileț la Facultatea de Drept din Iași.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina