fbpx

Daniel Metz, obligat de instanță să șteargă postările de pe Facebook referitoare la Liviu Alexa

CEO-ul NTT Data România, Daniel Metz, a fost obligat de Judecătoria Cluj-Napoca, prin ordonanță președințială, să șteargă provizoriu postările de pe Facebook referitoare la jurnalistul Liviu Alexa, să șteargă postarea cu un articol de pe un site local  și să nu instige alte persoane să facă afirmații asemănătoare despre reclamant.

Liviu Alexa, prin avocații de la Lăpușan & Partners, a solicitat, pe calea ordonanței președințiale, obligarea lui Daniel Metz de a șterge toate postările cu referire directă sau indirectă la jurnalist. Avocații lu Alexa au invocat că afirmațiile lui Metz sunt jignitoare și aduc atingere imaginii reclamantului. De asemenea, au făcut referire la ancheta penală în curs, în care Metz este suspect de amenințare și instigare.

Soluția Judecătoriei pe scurt:

”Admite în parte cererea de ordonanta presedintiala formulata si precizata de catre reclamantul Alexa L.iviu Doru Alin în contradictoriu cu pârâtul Daniel Metz.

Obliga pe pârât sa înlature provizoriu, pâna la solutionarea litigiului de fond, de pe pagina personala de Facebook, postarea continând înregistrarea conferintei de presa din data de 08.11.2017 organizata de catre pârât la sediul hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca.

Obliga pe pârât sa înlature provizoriu, pâna la solutionarea litigiului de fond, de pe pagina personala de Facebook, postarile din data de 09.11.2017 si din data de 10.11.2017 intitulate „Apel contra terorismului mediatic din Cluj-Napoca”.

Obliga pe pârât sa înlature provizoriu, pâna la solutionarea litigiului de fond, de pe pagina personala de Facebook, partial, postarile din data de 09.11.2017, si anume urmatoarele expresii din postarea din data de 09.11.2017: „Nu ma voi apleca în fata viermilor. Raul trebuie stârpit! Împreuna putem face acest lucru”, precum si postarea articolului publicat pe site-ul www.actualdecluj.ro intitulat „Primul om de afaceri clujean care-l acuza public pe patronul de presa Liviu Alexa ca a facut presiuni asupra sa”, cu descrierea „Cu golanii nu mai merge, unii s-au prins”.

Obliga pe pârât, pâna la solutionarea litigiului de fond, sa se abtina de la formularea în mod direct de cuvinte sau expresii identice sau similare cu cele realizate în comunicarile publice mentionate în cele trei aliniate precedente ale prezentei ordonante presedintiale, indiferent de modalitatea de comunicare a acestora.

Obliga pe pârât, pâna la solutionarea litigiului de fond, sa se abtina de a instiga sau de a încuraja alte persoane sa faca afirmatii la adresa reclamantului identice sau similare cu cele realizate în comunicarile publice mentionate în aliniatele precedente ale prezentei ordonante presedintiale sau sa ia masuri pentru boicotarea activitatii reclamantului.

Respinge ca fiind neîntemeiat petitul a.5. al cererii de ordonanta presedintiala, astfel cum a fost formulata si precizata.

Ia act ca reclamantul nu a solicitat cheltuieli de judecata.

Ia act ca pârâtul a aratat ca va solicita cheltuielile de judecata pe cale separata.

Fixeaza termen de 20 de zile de la luarea masurilor dispuse prin prezenta ordonanta presedintiala, termen în care reclamantul poate introduce actiunea în fond, sub sanctiunea încetarii de drept a masurilor dispuse.

Provizorie si executorie.

Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronuntare.”

Comments

comentarii

În doar o oră de la lansarea programului pilot pentru emiterea cărții de identitate electronice, zeci de clujeni s-au programat pentru schimbarea buletinului, mai multe zile din lună fiind deja ocupate la maxim.... Citește mai mult
Luni va avea loc lansarea proiectului pilot pentru emiterea cărții electronice de identitate, eveniment la care va participa Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.... Citește mai mult
CFR Cluj o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Ferencvaros Budapesta şi Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, în cazul în care va trece de Young Boys Berna, potrivit tragerii la sorţi efectuate astăzi, la Nyon.... Citește mai mult
În Cluj-Napoca, s-a reîntors furtuna. Întreg județul se află sub cod galben de vijelii, grindină și ploi cu descărcări electrice, până luni la ora 22.00.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!