Acasă » PROCESE » Curtea de Apel Cluj a cerut de la DNA datele de identificare ale martorului protejat din dosarul Uioreanu
Echipamentul prin care a fost audiat martorul protejat

Curtea de Apel Cluj a cerut de la DNA datele de identificare ale martorului protejat din dosarul Uioreanu

Instanța Curții de Apel Cluj care judecă dosarul Uioreanu a dispus, astăzi, efectuarea unei adrese către DNA Cluj pentru a comunica datele de identificare reale ale martorului protejat numit Ion Ursache și dacă starea de pericol subzistă, după care judecătorii se vor pronunța asupra cererii avocaților de a se ridica măsurile de protecție. 

Avoctul Radu Chiriță, care îl reprezintă pe Horea Uioreanu, a solicitat completului de judecată să se ridice masurile de protecție a martorului protejat din dosar, ca urmare a celor spuse de acesta din urmă cu ocazia audierii sale de la distanță, prin sistem audio-video, din luna mai. Întrebat fiind atunci dacă are suspiciunea ca vreun inculpat l-a amenintat, acesta a răspuns ”nu”. ”Nu exista proba sau suspiciune rezonabila ca a fost amenintat de cineva, chiar el a spus ca nu a fost amenintat de cineva din acest dosar”, a precizat avocatul Chiriță. Potrivit acestuia, martorul ascunde ceva și nu e verosimil ce a declarat atunci cu privire la găsirea laptop-ului cu evidența banilor lui Uioreanu în barajul din Florești. ”Acolo unde zice că a pescuit nu se poate ajunge la lac.”, a spus avocatul. 

Șefa DNA Cluj, Anca Mărincean, care fost procuror de ședință, a cerut instanței să respingă cererea, pe motiv că se urmareste doar deconspirarea identitătii martorului. 

Avocatul Mihai Neamț a precizat că ”nimeni nu a inteles in aceasta cauză de coruptie de ce ar fi fost afectat acest martor dacă era cunoscut” și că vrea să se verifice că nu este o persoană fictivă sau că nu este martorul Răzvan Pop.  

Președintele completului de judecată, Valentin Chitidean, a hotărât: ”Dispunem efectuarea unei adrese către DNA Cluj sa ne comunice din registrul special datele de identificare reale ale martorului Ursache Ion si dacă starea de pericol subzistă, apoi ne vom pronunța”. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina