fbpx
Magazinul Curatori este în Piața Muzeului (str. V.Deleu nr.1)

CURATORI a adus în Cluj haine cu stil direct de la artizani italieni. Personalități la inaugurare – GALERIE FOTO

Clujenii se pot îmbrăca acum cu haine confecționate artizanal în Italia, fără a merge în peninsulă, direct din magazinul-galerie Curatori, deschis în Cluj-Napoca, pe strada V.Deleu din Piața Muzeului. Ideea magazinului i-a venit proprietarei, Daniela Șomlea, și soțului ei, avocatul Radu Șomlea, atunci când alergau la cumpărături în Italia: ”Ce-ar fi să avem o bucățică de Italia la noi acasă?”, și-au spus ei și au reușit. La inaugurare au fost oameni importanți din urbe, între care și primarul Emil Boc.

Daniela și Radu Șomlea
Daniela și Radu Șomlea

În fața a numeroși oameni din lumea bună a Clujului, dar și cumpărători care au văzut pur și simplu că s-a deschis magazinul, soții Șomlea au fost vizibil emoționați și abia au putut să vorbească.

”M-am emoționat când am văzut cât de mulți sunteți alături de noi. Povestea e simplă. A început la un espresso italian în Italia, într-un city break, în care Radu a spus ”Ce-ar fi, în loc să alergăm ca disperații să ne căutăm costume, cămăși și altele, să avem lucrul acesta la noi acasă și fiecare dintre noi să aibă acces la o bucățică de Italia în acest spațiu minunat?”. Ne numim Curatori pentru că suntem un muzeu al obiectelor de artă artizanale italiene. Ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Roberto, care este maestru de stil cu care eu colaborez cu o deosebită plăcere”, a spus Daniela Șomlea.

Robetor Rizzotii, soții Șomlea și Marius Zahan - director Autotransilvania
Robetor Rizzotii, soții Șomlea și Marius Zahan – director Autotransilvania

”Bine ați venit în această parte mică de Italia în Cluj!”, a spus maestrul de stil Roberto Rizzotti, managerul Sartoria Di Milano, Acquadimare, principalul lor furnizor.

Proprietara magazinului, Daniela Șomlea, este nouă în domeniul afacerilor cu îmbrăcăminte, dar nu și în colaborările cu investitori italieni. Vorbește italiana și oferă consultanță economică pentru societăție deținute de oameni de afaceri italieni.

Daniela Șomlea și Roberto Rizzotti
Daniela Șomlea și Roberto Rizzotti

”Curatori sunt eu. Curatori a pornit în primul rând de la ideea că sunt un reprezentant al unei galerii de artă – muzeu, în care expun piese tradiționale, artizanale ale sartoriei italiene,  tot ceea ce înseamnă îmbrăcămintea bărbaților. În limba română, curator înseamnă și altceva, dar în general este cineva care are grijă de o galerie. Ceea ce e aici e un concept creat de noi. E o selecție din tot ce înseamnă artizanat italian. Se fabrică în Italia exclusiv cu materie primă de origine italiană sută la sută. Roberto Rizzotti e furnizorul principal. El este proprietarul sartoriei din Italia cu care colaborăm, care e mai mult decât o croitorie. Este artizanal, este un business moștenit din familie. Noi nu promovăm o sartorie anume sau un stilist anume, noi promovăm stilul italian, autenticul italian, tot ce înseamnă eleganța, simplitatea, manualitatea și adevăratul bun gust italian. Aici fiecare produs e lucrat de cineva. E un concept în care am strâns de la fiecare ce mi-a plăcut mai mult și le propunem clienților noștri. E o educație a bunului gust, asta vrem!”, a explicat Daniela Șomlea.

”Ideea a pornit de la o necesitate de a te îmbrăca bine ca un om socio-profesional activ. Îmi place moda italiană, iubesc Italia. Pe baza acestei necesități, soția mea a creat acest magazin.”, spune avocatul Radu Șomlea. ”Curatori e copillul nostru. Vrem să ne îmbrăcăm la noi acasă.”, a completat Daniela Șomlea.

Cât e de importantă îmbrăcămintea pentru un avocat? ”Îmbrăcămintea trebuie să facă parte din profesie. Este foarte important ca un avocat să fie bine îmbrăcat și să arate bine în fața clienților. E o notă de respect și pentru el și pentru clienți și pentru instanță”, a răspuns Radu Șomlea.

Magazinul ocupă un spațiu la parter și unul la subsol în clădirea multifuncțonală din Piața Muzeului, construită deasupra ruinelor istorice. Acestea au fost păstrate la subsol și pot fi vizitate de turiști. Cu ocazia inaugurării Curatori, hainele cu stil deosebit au fost expuse în mod inedit și spectculos printre ruine.  Vestigiile datează incă dinainte de cucerirea Daciei de catre romani. Situl include si necropole romane din secolele II – IV, dar si vestigii feudale si medievale.

Galeria hainelor

 

La inaugurare au fost numeroși oameni importanți din urbe, între care primarul Emil Boc, pictorul Nicolae Maniu, fondatorul Transilvania Fashion, Matei Miko, patronul Jolidon, Gabriel Cîrlig, directorul Spitalului Județean, Petru Șușcă și profesioniști ai dreptului: avocații Milena Nistorescu, Radu Moisin, practician în insolvență Răzvan Zăvăleanu, judecător Elena Botezan, fosta șefă DNA Cluj, sora avocatului Șomlea.

Galeria personalităților

Clienții vor putea proba hainele în liniște, magazinul-galerie funcționând pe bază de programare la numărul de telefon afișat pe site-ul curatori.ro.

Comments

comentarii

Elevii din Cluj se vor întoarce de luni, 26 februarie, la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
Astrele se aliniază în favoarea unor zodii, aducând un val de energie proaspătă și noroc în viața lor amoroasă de Dragobete, sărbătoarea iubirii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!