fbpx

Frank Sinatra, problemele cu legea și legăturile cu mafia. 100 de ani de la nașterea ”nașului” jazz-ului

Cel mai mare cântăreț de jazz din toate timpurile, Frank Sinatra, este cel care l-a inspirat pe Mario Puzo să creeze personajul Johnny Fontane din cartea Nașul (The Godfather), povestea acestuia fiind în mare parte similară cu viața lui Frank. Ascensiunea acestuia din urmă a fost stimulată de legăturile cu mafia, așa cum rezultă din arhivele FBI.

In decembrie 1998, după moartea lui Francis Albert “Frank” Sinatra , FBI a desecretizat dosarul construit în mai bine de 50 de ani. Acesta conține 1.300 de pagini unde sunt expuse în detaliu informații și zvonuri despre legăturile sale cu crima organizată, detalii despre o arestare din tinerețe pentru seducție și adulter dar și informații despre cum a scăpat de datoria militară în al doilea război mondial pretinzând ca are un timpan perforat și instabilitate mentală print-un certificat medical emis medici din New Jersey în schimbul sumei de 40,000 de dolari oferiți sub formă de mită. Dosarul în integralitate poate fi consultat în arhivele instituției.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

frank-sinatra-radio-1947Arestat de două ori pentru o relație amoroasă

În tinerețe sa, la sfârșitul anului 1938, înainte să împlinească 23 de ani, a fost arestat pentru prima dată! Conform unuia dintre rapoarte: „Frank Sinatra, inculpatul cu numărul #42799, în statul New Jersey, a fost arestat pe 26 noiembrie 1938 fiind acuzat de seducție dar eliberat în scurt timp, ca mai apoi să fie arestat din nou în data de 22 decembrie 1938 sub acuzația de adulter” conform legilor din acea perioadă. Acesta a mărturisit că „a întreținut relatii sexuale cu o femeie cu reprutație bună în datele de 2 și 9 noiembrie, promițându-i acesteia că se vor căsătorii”. Dar investigatorii au descoperit în timpul anchetei că respectiva femeie era deja căsătorită, astfel că Frank a fost acuzat de adulter. S-a stabilit o cauțiune în valoare de 500 de dolari. Cele două arestări au fost singurele din viața acestuia.

Legăturile cu mafia și oameni importanți din societate

frank sinatra colorSinatra a fost prieten apropiat al președintelui John F. Kennedy pe care l-a ajutat în campania de strângere de fonduri pentru candidatură la a cărui inaugurare în funcția de președinte a cântat, lucru care l-a poziționat ca fiind unul dintre cei mai importanți artiști din acele timpuri. Ulterior a contribuit la câștigarea alegerilor de către republicanul Ronald Reagan.

Conexiunile cu mafia, care sunt evidente din raportul publicat de FBI, l-au ajutat pe Frank să evolueze ca artist într-un ritm alert. În anturajul acestuia puteau fi identificate personaje precum Jilly Rizzo, Aniello Dellacroce, Joe Gallo, Anthony Carillo, Carlo Gambino, unii dintre ei membri ai clanului “La Cosa Nostra”, la a căror petreceri Sinatra cânta regulat. Marile hoteluri din Las Vegas și Miami erau deținute de mafie, Sinatra fiind frecvent prezent pe scenele casinourilor acestor hoteluri.

Colaborator FBI

Un alt raport indică faptul că Sinatra s-a oferit la un moment dat să fie un informator FBI, oficialii spundand că în 1950 acesta a vrut să ”facă ceva bun pentru țara sa, sub îndrumarea FBI” și ar fi fost ”dispus să facă orice, chiar dacă aceasta acțiune îi va afecta traiul și l-ar putea costa chiar locul de muncă” însă din dosar nu rezultă dacă acest fapt s-a concertizat sau nu.

Răpirea fiului 

frank_sinatra_theredlistFrancis Sinatra, cel de al doilea copil al său în vâstră de 19 ani, a fost răpit în data de 8 decembrie 1963 și a fost eliberat două zile mai târziu după ce Frank a plătit răscumpărarea în valoare de 240,000 de dolari răpitorilor Barry Keenan, Johnny Irvin și Joe Amsler care au fost identificați de politie și condamnați la închisoare sub acuzația de răpire. Răpitorii au conversat cu Frank doar prin intermediul telefoanelor publice care funcționau cu 10 cenți pe minut în perioada aceea, iar în timpul uneia dintre conversații Frank, nemaiavând monede la el, a rămas fără credit pentru a continua conversația fapt care l-a făcut să creadă că nu il va mai vedea pe fiul lui niciodata. Acest incident l-a facut ca pentru tot restul vietii sale sa poarte la el o mana de monede pentru orice eventualitate.

Dragostea pentru alcool

Frank era cunoscut ca fiind un excentric și devotat consumator de alcool, cocktailul lui favorit care a și devenit faimos era combinația dintre patru cuburi de gheață, două degete de Jack Daniel’s și puțină apă. “Aceasta este băutura unui gentleman” obișnuia acesta să spună.

(Autor text: Tudor Vesa)

”Peștele” lui Marilyn Monroe

Marylin Monrie (sursa foto arts-stew.com)
Marylin Monrie (sursa foto arts-stew.com)

Slăbiciunile i-au distrus cariera şi viaţa lui Marilyn, însă declinul i-a fost hotărât şi de bărbaţii care i-au trecut prin pat – Marlon Brando, Dean Martin, Sammy Davis jr şi, mai ales, Frank Sinatra.

Acesta din urmă a profitat cel mai mult de vulnerabilitatea actriţei, de când a cunoscut- o, în 1954, până în 1962, când ea a murit la doar 36 de ani. I-a fost şi amant, şi “peşte”, plasând-o ca damă de consum multora dintre cunoştinţele cărora voia să le intre în graţii.

Marilyn şi Frank s-au cunoscut pe vremea când cântăreţul încă era căsătorit cu actriţa Ava Gardner, iar ea tocmai se despărţise de al doilea soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio.

Atracţia a fost reciprocă şi de nestăvilit şi a continuat şi după ce Marilyn s-a căsătorit pentru a treia oară, în 1956, cu scriitorul Arthur Miller

Un prieten de-al celor doi, Peter Lawford, mărturisea cu puţin timp înainte să moară, în 1984, că erau făcuţi unul pentru celălalt. Amândoi la fel de cinici, avizi de faimă, narcisişti şi exhibiţionişti.

“Se foloseau unul pe celălalt fără mustrări de conştiinţă, dar afecţiunea dintre ei era adevărată. Frank şi Marilyn erau îndrăgostiţi unul de celălalt, însă nu era genul de iubire obişnuită”, îşi amintea Lawford.

Pe lângă sentimentele sincere pentru amantul ei, Marilyn mai admira la el şi faptul că se învârtea în cercul celor mai influenţi oameni din America, ceea ce-i permitea şi ei să pătrundă în lumea bogătaşilor – o lume în care legea era făcută de capii Mafiei.

Doar un telefon trebuia să primească diva blondă de la Sinatra şi, cu toate că era măritată, îşi punea cele mai preţioase ţinute şi era adusă cu maşini luxoase la petreceri udate cu şampanie scumpă. Frank cânta, iar ea zâmbea frumos, dădea pe gât pahar după pahar şi întreţinea atmosfera la masa boşilor.

Toate veneau cu un preţ însă. Sinatra aranja ca, după sindrofii, amicii lui să beneficieze de “servicii complete” din partea celei mai sexy femei a acelor vremuri.

“O plasa prietenilor lui influenţi, pe care voia să îi impresioneze sau cărora dorea să le intre în graţii. Iar ei nu-i păsa”, a mai dezvăluit Peter Lawford.

Pe lunga listă de clienţi cu care ar fi cuplat- o cântăreţul pe Marilyn Monroe apar, alături de numele mafioţilor, şi cele ale fraţilor Kennedy – preşedintele JFK şi procurorul Bobby Kennedy -, cărora vedeta le-a devenit amantă cu câteva luni înainte să moară.

(preluare Libertatea.ro)

frank_sinatra_617_409#

 

Comments

comentarii

Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult
Weekend-ul acesta se anunță a fi unul plin de evenimente pentru clujeni. De la tur ghidat prin oraș cu ocazia Dragobetelui, la piese de teatru și concerte.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!