fbpx
Mașina în care erau victimele nevinovate

Cum s-a întâmplat tragicul accident de pe strada Horea, cât a băut șoferul vinovat și ce viteză avea

Clujust vă prezintă detalii din dosarul penal privitor la accidentul de pe strada Horea din Cluj-Napoca, în care a decedat un tânăr de 22 de ani. Acesta se întorcea de la ziua de naștere a fratelui său. Șoferul vinovat, și el tânăr, a declarat că a consumat 4-5 pahare de wiskey. Potrivit măsurătorilor din dosar, urmele de frânare au avut peste 63 de metri, ceea ce înseamnă o viteză de deplasare de aproape 100 km/h, în oraș.

Inculpatul Serghei Arapu, în vârstă de 21 de ani, este cetățean din Republica Moldova și deține autovehiculul marca BMW, fără asigurare pentru răspundere civilă valabilă. Conform declarației de suspect și explicațiilor pe care le-a oferit verbal, acesta are în Republica Moldova un copil minor de 3 ani cu probleme grave de sănătate și, pentru a obține banii necesari pentru cheltuielile medicale, s-a ocupat în ultima perioadă cu strângerea de fonduri/donații pe teritoriul României. Conform declarației de suspect, în 9 februarie, orele 18:00, a consumat 4-5 pahare de whiskey, împreună cu niște cunoștințe, inclusiv pasagerul din mașină de la momentul accidentului.

Tânărul Arapu se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat (conform testării efectuate la orele 19:20 cu aparatul Drager Alcotest ARZF 0421), respectiv 0,63 g0/00 alcool pur în sânge la prima probă de sânge recoltată la orele 20:22 (conform procesului-verbal de recoltare probe biologice și de consemnare a activităților de examinare fizică, buletinului de analiză toxicologică alcoolemie emis de IML Cluj-Napoca) spre limita de la care această activitate constituie în sine infracțiune (0,80 g0/00 alcool pur în sânge)

Cum s-a ajuns la impactul violent se arată în detaliu în dosarul penal:

”Din sens opus, pe str. Horea, dinspre Intersecția Horea (de la Camera de Comerț – n.red) spre stația CFR, pe banda 2 se deplasa autovehiculul marca AUDI , cu nr. de înmatriculare .., condus regulamentar de către persoana vătămată B.A.D., care se întorcea de la ziua de naștere a fiului care locuia în mun. Cluj-Napoca (B.S.C….). Pe scaunul din dreapta față se afla fiul conducătorului auto –  persoana vătămată B.F.G. Pe bancheta din spate se afla soția conducătorului auto – persoana vătămată B.V.

După ce a depășit refugiul pentru tramvai, în zona imobilului cu nr.. de pe str. Horea, profitând de ”redeschiderea” benzii 2, pentru că se grăbea, iar în fața sa circula un autovehicul, Arapu Serghei a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers, de pe banda 1 pe banda 2, care era liberă (declarație martor ocular C.D, care a fost prezent și la cercetarea la fața locului, înregistrări video stocate pe suport optic, proces-verbal de vizionare înregistrări (succint)

În acest context, de fondul vitezei excesive, neadaptate condițiilor concrete de drum și de trafic (inclusiv cu linii de tramvai, cu autovehicule care circulau din sens opus, foarte aproape, pe banda 2), care depășea maximul admis pe sectorul de drum respectiv – 50 Km/h – viteza legală în localitate (conform declarațiilor martorilor oculari și a urmelor de frânare – 63,40 m) și al efectelor negative ale consumului de alcool asupra aptitudinii fizice și psihice de a conduce (scăderea atenției, întârzierea reacțiilor etc.), inculpatul a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul marca AUDI,, în care se aflau membrii familiei Barani (conform declarației martorului ocular C.D., procesului-verbal de cercetare la fața locului). Conducătorul autovehiculul marca AUDI a frânat la apariția stării de pericol (înregistrărilor video în care se observă că s-au aprins stopurile din spate) dar, datorită distanței scurte dintre autovehicule și a vitezei autovehiculului marca BMW, nu a putut evita impactul. În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate pe sensurile opuse de mers.

Inculpatul a ieșit din autovehiculul marca BMW și după ce a observat starea gravă în care se aflau pasagerii din autovehiculul marca AUDI (cel de pe scaunul din dreapta față fiind încarcerat), a fugit de la locul faptei, fiind însoțit de prietenul său B.A., abandonând victimele în agonie și fără să anunțe poliția sau salvarea prin SNUAU 112 sau să aștepte sosirea acestora.”, au arătat anchetatorii.

Comments

comentarii

Filmulețul cu Ciprian Marica și Ana Muntean va fi șters de pe toate site-urile de socializare, a decis Tribunalul Cluj.... Citește mai mult
Se lucrează în Piața Avram Iancu pentru a se remedia problemele provocate de inundația care a avut loc azi. CTP a anunțat mici modificări la trasee până se vor termina lucrările.... Citește mai mult
Ministrul Sănătății vrea să introducă o lista cu medicamentele esențiale. El spune că trebuie întărită și societatea Unifarm.... Citește mai mult
Maraton la înscrieri pentru vaccinarea cu Pfizer. CNCAV a anunțat că s-au programat 18.000 de români pe oră pentru imunizare.... Citește mai mult

Lasă un răspuns