fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Cum le-a scăpat procurorilor printre degete bărbatul care a tâlhărit o mamă ce își plimba copilul în cărucior

Cum le-a scăpat procurorilor printre degete bărbatul care a tâlhărit o mamă ce își plimba copilul în cărucior

Procurorii l-au scăpat printre degete pe bărbatul care i-a furat telefonul unei mame care își plimba copilul în cărucior în Piața Mărăști din Cluj-Napoca. Acuzatul a fost reținut, dar a dispărut până să fie arestat preventiv, astfel că acum este cercetat și arestat în lipsă.

Incidentul care a revoltat opinia publică s-a produs în Piața Mărăști din Cluj-Napoca, în 20 aprilie, în jurul orei 19.00.

În timp ce doi bărbați stau de șase, al treilea se apropie de victimă, o mamă cu copilul în cărucior, și se împinge violent în ea, sustrăgându-i telefonul, fără ca ea să realizeze în acel moment.

Pe imaginile publicate de stiridecluj.ro se vede cum femeia trage o sperietură zdravănă, iar cei trei merg zâmbitori mai departe. În apropiere mai era o mamă cu un copil.

Pe baza imaginilor, polițiștii i-au căutat pe vinovați și au cerut ajutorul populației pentru a-i prinde.

”La Secția 2 Poliție Cluj-Napoca se află înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, polițiștii desfașurând activitați pentru identificatea și tragerea autorilor la răspundere penală, declara atunci agent șef principal de poliție Traian Morar, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Surse judiciare au precizat pentru Clujust.ro că, văzând că este căutat, cel care a sustras telefonul, Petre Covaci, recidivist, s-a dus la poliție și a vrut să se împace cu femeia, lucru posibil la furt. Aceasta i-a cerut să doneze o sumă de bani la o casă de copii, ceea ce, spun sursele, s-a și întâmplat. Numai că procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca au schimbat încadrarea de furt, dată de poliție, în tâlhărie, la care nu mai e posibilă împăcarea, și au cerut arestarea preventivă a lui Covaci. Doar că până să se judece propunerea de arestare, inculpatul s-a făcut nevăzut.

”Față de inculpatul Covaci Petre s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, prin ordonanța din data de 28.04.2018, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, prev. de art. 233 cu aplic. art. 41 alin. 1 C.pen. şi art. 77 lit. a C.pen.

Prin actul de inculpare, în sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în data de 20.04.2018, a sustras telefonul mobil marca HTC ONE PLUS 5 al persoanei vătămate, şi ulterior a lovit persoana vătămată cu umărul stâng în zona umărului drept al acesteia, pentru a-i distrage atenţia şi a-şi asigura scăparea.

De asemenea, faţă de inculpatul Covaci Petre s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 27.04.2018 ora 12:00, până în data de 28.04.2018 ora 12:00.

La data de 28.04.2018 s-a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, acesta fiind înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca în aceeași zi, cu aproximativ o jumătate de oră înainte de expirarea măsurii reținerii.

Înainte de ora fixată pentru judecarea propunerii de arestarea preventivă, a expirat măsura reținerii, astfel încât inculpatul, nemaifiind sub puterea niciunei măsuri preventive, a părăsit palatul de justiție, arătând că se simte rău și că se va deplasa la spital pentru investigații medical. Ulterior, acesta nu s-a mai prezentat în camera de consiliu pentru judecarea propunerii. În acest context, cu respectarea dispozițiilor procesual penale, judecarea propunerii de arestarea preventivă a inculpatului Covaci Petre a fost amânată pentru data de 30.04.2018, în vederea îndeplinirii procedurii de citare cu acesta din urmă.

Prin încheierea din 30.04.2018, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Covaci Petre, mandatul de arestare preventivă fiind înaintat organelor de poliție pentru punere în executare.

În prezent, urmărirea penală se desfășoară în continuare cu privire la inculpatul arestat în lipsă.”, a răspuns la solicitarea Clujust.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, procuror Mirel Toader.

Unul dintre cei doi complici, Antonio Sebastian Rostaș, este sub control judiciar, după ce judecătorii au respins cererea de arestare preventivă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina