fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Cristi Danileț despre ”ce debitează unii cu miile de dosare penale cu magistrați”

Cristi Danileț despre ”ce debitează unii cu miile de dosare penale cu magistrați”

Judecătorul Cristi Danileț de la secția penală a Tribunalului Cluj a dat o replică acidă la poziția judecătoarei Dana Gîrbovan, președinte UNJR. Nu face trimitere directă la textul acesteia, dar e clar la cine se referă. Redăm mai jos textul postat de Danileț pe o rețea de socializare:

”Revin la ce debitează unii cu „miile de dosare penale cu magistrați”.

Dau un exemplu: actualul Președinte al Camerei Deputaților are un dosar în care e condamnat definitiv, unul în care e condamnat în primă instanță, unul în care e urmărit penal. Statistic, avem trei președinți ai Camerei Deputaților cu dosare penale.

Mai dau un exemplu: Federația Penitenciarelor a făcut plângere penală împotriva ministrului justiției acum o lună. Ieri s-a depus o plângere penală cu privire la modul în care ministrul justiției a dobândit calitatea de notar. Statistic, avem doi miniștri ai justiției cu dosare penale în ultima lună.

Al treilea exemplu: o judecătoare s-a plâns că eu și alți membri CSM am făcut cu ea trafic de persoane întrucât am chemat-o la CSM să o sancționam. Sigur, ea poate voia să vorbească de traficul rutier căruia a fost nevoită să îi facă față în drum spre cabinetul de psihiatrie, dar tâmpenia pusă de ea pe hârtie a dus-o la Parchet, s-a făcut o verificare, s-a dat clasare. Asta înseamnă că am avut dosar penal? Haide, da! Glumim cu astea sau cum?!

În fine, conchid: anual toate parchetele din România au în lucru un milion de dosare penale. Să nu spună cineva că avem un milion de români cu dosare penale că îi spun în față că este un prost. Se fac multe plângeri și denunțuri care se înregistrează ca dosare penale, e o formalitate care trebuie îndeplinită și atât. De aici și până la a spune că cineva are dosar penal – adică există o urmărire penală începută cu privire la el sau că e judecat – e cale lungă. Ca să nu mai spun că are prezumția de nevinovăție până la sfârșitul procesului penal, așa că „a avea dosar penal” nu semnifică nimic dpdv juridic.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns