fbpx
Acasă » ȘTIRI » Un tânăr surdo-mut a fost arestat la Tribunalul Cluj pentru tentativă de omor. A avut interpret în sală

Un tânăr surdo-mut a fost arestat la Tribunalul Cluj pentru tentativă de omor. A avut interpret în sală

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr surdo-mut din comuna Gilău, acuzat de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit procurorilor, tânărul i-a înjunghiat cu cuțitul pe doi bărbați, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, într-o sală de jocuri Infinity Games din Gilău.

Soluția Tribunalului pe scurt: “În baza art.226 Cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.S.R., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie 2018 şi până la data de 09 octombrie 2018, inclusiv.

În temeiul art. 273 C.pr.pen., stabileşte în favoarea Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România – Filiala Surzilor Cluj onorariul cuvenit interpretului pentru 2 ore de interpretare mimico-gestuală, sumă care se avansează din FMJ. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10 septembrie 2018, ora 18:00, în prezenţa inculpatului reţinut.”

Poliția Cluj a trimis următoarele informații despre incident: “La data de 10 septembrie a.c., magistraţii Tribunalului Cluj, au dispus cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, a unui bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna Gilău, judeţul Cluj, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tentativă de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

În fapt, în noaptea de 08/09 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, bărbatul de 27 de ani, a avut un conflict spontan cu alte două persoane, respectiv cu doi bărbaţi cu vârsta de 30 şi respectiv 40 de ani, primul din comuna Mărişel iar cel de-al doilea din comuna Gilău. În timpul altercaţiei, bărbatul i-a lovit pe cilalţi doi cu un obiect tăietor-înţepător, provocându-le leziuni care le-au pus în pericol viaţa victimeleor.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina